Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fifa bjuder de instängda fotbollsjuniorerna på VM-final om de tar sig ut från grottan –"våra tankar och böner är med dem"

Från 2018
Fifas ordförande Gianni Infantino föreläser, november 2016.
Bildtext Fifas ordförande Gianni Infantino.
Bild: All Over Press

De thailändska fotbollsjuniorerna som för tillfället sitter instängda i en grotta har en fin överraskning att se fram emot om och när de kommer sig ut. Fifa har nu låtit meddela att var och en av de som sitter fast i grottan bjuds på en fribiljett till VM-finalen.

Det var den 23 juni som laget bestående av tolv barn och en vuxen tog skydd i en grotta till följd av hällregn. Gruppen var försvunnen en stund innan den senare hittades i grottan. Som bäst pågår räddningsaktionen för att få ut pojkarna levande därifrån.

Nu går Fifas president Gianni Infantino ut med en öppen inbjudan till pojkarna. Om de kommer ut levande får de alla fribiljetter till VM-finalen.

Inbjudan finns i ett skriftligt brev som sänts åt det thailändska fotbollsförbundet.

– Å det internationella förbundets vägnar vill vi sända vårt stöd och våra sympatier till familjerna, tränarna och hela det thailändska folket. Våra tankar och böner är med familjerna och klubben och vi hoppas att alla kommer hem till sina närmaste, skriver Infantino i pressmeddelandet.

– Om, såsom vi hoppas, alla kommer ut till sina familjer och deras hälsa tillåter resande välkomnar det internationella fotbollsförbundet dem på VM-final till Moskva som våra gäster.

VM-finalen spelas i Moskva 15 juli.

Diskussion om artikeln