Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uruguay uddlöst utan Cavani – Frankrike vidare till semifinal

Från 2018
Uppdaterad 06.07.2018 19:41.
Programmet är inte längre tillgängligt
Antoine Griezmann var tungan på vågen när Frankrike avancerade till semifinal - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Edinson Cavani som gjorde två mål i åttondelsfinalsegern över Portugal spelade inte mot Frankrike på grund av en skada. Uruguay lämnar VM efter en blek insats mot Frankrike.

Inledningen av VM-turneringens första kvartsfinalmatch var chansfattig då även Frankrike försvarade noggrant.

Inte helt oväntat kom öppningsmålet på en fast situation. Mittbacken Raphael Varane nickade in 1 – 0 på Antoine Griezmanns frispark i den 40:e minuten..

Utan en fantomräddning av Hugo Lloris hade Uruguay gjort ett exakt likadant mål som Frankrike bara fyra minuter efter baklängesmålet.

Martin Caceres förlängde en frispark med huvudet mot det vänstra hörnet av det franska målet men målvakten Lloris lyckades få handen i vägen för skottet.

Uruguays målvakt Fernando Muslera stod däremot för en grov miss som ledde till Franktikes 2–0-mål.

Griezmann sköt ett svävande skott från cirka 20 meter som riktades nästan rakt på målvakten. Bollen fortsatte i mål via Musleras handskar.

Frankrike hade full kontroll över matchhändelserna och Uruguay var aldrig nära att komma ikapp.

Edinson Cavani missade kvartsfinalen på grund av skadan han drog på sig i åttondelsfinalen mot Portugal. Cavani som hade varit Uruguays bästa spelare i turneringen ersattes av Christian Stuani som inte fick mycket till stånd mot Frankrike.

Frankrike avancerar till VM-semifinal där man möter antingen Brasilien eller Belgien på tisdag.

Uruguay – Frankrike 0–2

40’ Raphael Varane 0–1
61’ Antoine Griezmann 0–2

Diskussion om artikeln