Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Brasiliens tränare besviken över sumpade chanser: ”En tung och bitter förlust”

Från 2018
Uppdaterad 07.07.2018 08:43.
Besviken Neymar.
Bildtext Brasiliens största stjärna Neymar lyckades inte leverera mot Belgien.

Brasiliens chefstränare Tite medger att Belgien förtjänade avancemang. Samtidigt är belgarnas tränare Roberto Martinez ”den stoltaste mannen på jorden”.

Belgiens 2–1-seger över Brasilien innebär att det inte längre finns några icke-europeiska lag med i VM-turneringen. I den första kvartsfinalen hade Frankrike eliminerat Uruguay.

Brasilien var turneringens största förhandsfavorit men åkte igen på en stor besvikelse. För fyra år sedan förlorade laget med 1–7 mot Tyskland i semifinal och det här året blev det sorti redan i kvartsfinal.

– Det här är en tung och bitter förlust som är svår att svälja. Jag kan ändå inte säga att vi skulle ha haft otur. Belgien har många toppspelare, sade Brasiliens chefstränare Tite enligt BBC.

Besvikna brasilianska fans.
Bildtext Sorgsen stämning i Rio de Janeiro.

Brasilien höll boll 59 procent av tiden och vann skotten mot mål med 9–3. Det är ändå målen som räknas.

– Vi hade bra kontroll och skapade flera chanser, men vi var ineffektiva. Belgien utnyttjade sina chanser. De var inte mycket bättre än vi men de var effektivare, analyserade Tite.

Stjärnbacken Marcelo var rätt så kortfattad då han summerade matchen.

– Det känns illa. Det var en hemsk kväll, sade Marcelo.

”Den stoltaste mannen på jorden”

På tisdagen är Belgien ute efter sin första VM-finalplats någonsin då laget möter Frankrike i semifinal. Den första och senaste gången som landet spelade i en VM-semifinal var 1986 då Argentina var bättre med 2–0.

– Vi har gjort något speciellt och jag hoppas att alla i Belgien är väldigt stolta, sade chefstränaren Roberto Martinez.

Glada belgiska fans.
Bildtext I Bryssel blev det fest efter Belgiens seger.

– Jag är den stoltaste mannen på jorden. Jag gav spelarna ett tufft taktiskt uppdrag och de orkade tro på det ända till den sista sekunden, det var otroligt.

Turneringen har så här långt varit en stor succé för belgarna. På fem matcher har det blivit lika många segrar.

– Vi har skapat ett fint minne. Nu ska vi försöka samla energi så vi kan försäkra oss om att vara lika bra i nästa match.

Diskussion om artikeln