Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ryska sorgen efter det dramatiska nederlaget: ”Jag har inga känslor kvar”

Från 2018
Uppdaterad 08.07.2018 09:54.
Roman Zobnin.
Bild: /All Over Press

Ryssland toppade precis allas förväntningar i fotbolls-VM men igår blev det slut på det roliga då Kroatien gick vidare till semifinal efter straffar.

Ryssland överpresterade stort i hemma-VM. Inför turneringen trodde inte ens de egna supportrarna på att laget skulle gå någon vart.

Men istället inledde Ryssland turneringen med att slakta Saudiarabien och sedan avancerade laget som grupptvåa bakom Uruguay. Efter det skrällde VM-värdarna genom att eliminera Spanien på straffar i åttondelsfinalen.

I kvartsfinalen mot Kroatien stod Ryssland igen för en tuff insats då laget kom ikapp efter att ha legat under i förlängningen. En andra straffseger blev det ändå inte.

– Nu hade vi inte tur. Det här blev på hälft, säger Rysslands chefstränare Stanislav Tjertjesov som ändå var stolt över sin trupp.

– Jag är väldigt nöjd över hur laget spelade i turneringen. Laget visade karaktär och stod för en maximalt bra prestation.

Roman Zobnin var en knäckt man efter att turneringen tagit slut trots att Ryssland var så nära att stå för ännu en skräll.

– Jag har inga känslor kvar, jag lämnade dem alla på plan. Tyvärr lyckades vi inte ta oss vidare, konstaterade Zobnin.

”Drama igen”

Också Kroatien har fått slå en hel del straffar i den här turneringen. Efter att tagit sig förbi Danmark i åttondelsfinalen blev det en till lång kväll i kvarten.

– Det blev drama igen. Vi spelade inte bra i den första halvleken, vi hade inte kontroll. Efter paus spelade vi bättre men lyckades inte avgöra, säger lagkaptenen Luka Modric som satt in sin straff.

– Vi visade ändå karaktär. Vi är klara för semifinal vilket vi tänker njuta av.

Kroatien möter England i onsdagens semifinal. Dagen innan gör Frankrike och Belgien upp om den första finalbiljetten. Bägge matcherna börjar klockan 21.00.

Programmet är inte längre tillgängligt

Diskussion om artikeln