Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Ny medalj för Finland – Topias Laine tog EM-brons med sista kastet

Från 2018
Spjutkastaren Topias Laine.
Bildtext Topias Laine vann EM-brons.
Bild: Lehtikuva

Topias Laine har vunnit EM-brons i spjut vid U18-EM i Györ. Finländaren slog till med nytt personbästa i den sista omgången och klättrade upp på prispallen.

Spjutfinalen vid U18-EM i friidrott var en högklassig tillställning. Polens Mark Mucha vann guld med tävlingsrekordet 80,01 medan Greklands Gerasimos Kalogerakis var tvåa med personbästa 77,45.

Också Finlands Topias Laine kastade eget rekord men han lämnade det till den sista omgången. Inför det avslutande kastet låg Laine på fjärde plats men efter att ha slagit till med en 75,83 meter lång båge klättrade han till trea och tog hand om EM-bronset.

– När man med sitt sista kast stiger från fyra till trea så måste man vara nöjd, konstaterar Laine i friidrottsförbundets pressmeddelande.

– Det var ganska hård nivå på tävlingen. Ursprungligen skulle vi kasta i motvind med det ändrades så att vi kastade i motsatt riktning och fick hjälp an medvinden.

Laine har under sommaren lidit av problem med axeln men nu verkar allt vara i skick. Om helsingforsaren hålls i skick ska rekordet förbättras ytterligare under de närmaste månaderna.

– Nu känns det som att jag börjar hitta mitt kast igen. Det finns utrymme att förbättra under resten av säsongen.

Laines medalj är Finlands andra i U18-EM. I förrgår vann Sara Killinen silver i slägga.

Diskussion om artikeln