Hoppa till huvudinnehåll

Sport

McQueen har gjort sitt i VPS – ”Han flyttar av egen vilja”

Från 2018
Alexander McQueen och Sebastian Strandvall.
Bildtext Alexander McQueen och Sebastian Strandvall.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

VPS-backen Alexander McQueen har bestämt sig för att lämna Vasa mitt under säsongen. Enligt lagets tränare Petri Vuorinen ville klubben inte hindra honom.

McQueen hann spela för VPS i tio matcher innan kontraktet sades upp i samförstånd. McQueen som har spelat i Tottenhams akademi flyttar tillbaka till sitt hemland.

– Alex flyttar på grund av personliga skäl och av egen vilja tillbaka till London. Klubben ville inte stå i vägen, kommenterar chefstränaren Petri Vuorinen på klubbens webbplats.

McQueen anslöt sig till VPS inför den pågående säsongen.

Tuff match i Esbo

Vasalaget som ligger på sjätteplats i serietabellen möter FC Honka på bortaplan senare idag. Honka har varit i grym form under den senaste tiden och har spelat sju matcher i följd utan förluster.

– Honka är för tillfället det bästa laget i fotbollsligan. De har inte förlorat på en tid och på hemmaplan har de inte förlorat på flera år. De spelar bra fotboll och har bra kontroll i sina matcher, säger Vuorinen.

VPS har också bra resultat från de senaste omgångarna. Av sina fem senaste matcher har laget vunnit fyra. Enda fläcken i protokollet från den här perioden är 0–5-förlusten mot HJK.

FC Honka – VPS börjar klockan 18.30