Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Simon Skrabb i grym målform i Allsvenskan – räddade poäng för ”Peking” med fjärde fullträffen på fem matcher

Från 2018
IFK Norrköping firar Simon Skrabbs mål.
Bildtext IFK Norrköping firar Simon Skrabbs mål.
Bild: Stella Pictures/All Over Press

IFK Norrköpings Simon Skrabb är på hugget i den svenska toppligan. På söndagen gästade ”Peking” Djurgården i Stockholm och tvingade fram ett kryss tack vare en fullträff av Jakobstadsbördiga Simon Skrabb.

Det blev delade poäng i Stockholm på söndagen. Hemmalaget Djurgården pressade på hela första halvleken, men lyckades endast punktera gästande IFK Norrköpings försvar en gång.

1–0-målet var ändå en riktig pärla. Det var Haris Radetinac som rappade iväg bollen från distans och överlistade IFK-målvakten totalt.

– Jag ville slå ett inlägg, om jag ska vara ärlig, erkänner målskytten ändå i pausvilan enligt SVT.

Efter pausen kom gästerna igång. I den 67:e matchminuten kom utdelningen då Simon Skrabb pangade in kvitteringen. Slutresultatet stod också 1–1 mellan lagen.

– Första halvleken var dålig. Vi kom överens i pausvilan om att vi måste rycka upp oss och det tycker jag vi gör. Vi ville ha mer, men samtidigt är en poäng borta mot Djurgården inte ett dåligt resultat, säger Skrabb efter matchen.

"Förarbetet var fantastiskt"

För Skrabbs del var målet säsongens fjärde. Jakobstadssonen har pangat in samtliga mål under loppet av fem matcher i Allsvenskan.

Äran för dagens fullträff går ändå till Aleksander Jakobsen, åtminstone om man frågar målskytten själv.

– Förarbetet var fantastiskt. För mig var det bara att tajma löpningen och sätta in bollen, säger Skrabb.

IFK Norrköpings andra finländare Daniel Sjölund spelade inte i matchen.

”Peking” ligger tack vare krysset fortfarande trea i Allsvenskan, tre poäng före Djurgården på fjärde plats. AIK tog i sin tur serieledningen på lördagen, medan Hammarby ligger tvåa.

Albin Granlund fick i sin tur hoppa in redan i den 24:e spelminuten för tabellfemman Örebro på söndagen. Hemmamatchen mot Elfsborg slutade ändå i en 2–1-seger för gästerna.

Diskussion om artikeln