Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Barcelona satsar stort på ny brasilian – Arthur har en uppköpsklausul på 400 miljoner euro

Från 2018
Uppdaterad 10.07.2018 09:16.
FC Barcelona har värvat brasilianen Arthur.
Bildtext FC Barcelona har värvat brasilianen Arthur (till vänster).
Bild: imago/Fotoarena/ All Over Press

La Liga-klubben FC Barcelona berättade sent på måndagskvällen att man skrivit under ett kontrakt med den 21-årige brasilianske mittfältaren Arthur Melo som ansluter till storklubben från brasilianska Gremio.

Kontraktet är sexårigt och Barcelona uppges ha betalat 31 miljoner euro för sin förstärkning. Uppenbarligen med avsikten att satsa stort och ge Arthur en viktig plats i laget – kontraktet innehöll en uppköpsklausul på 400 miljoner euro.

Kontraktet offentliggjordes dagen efter att en annan brasiliansk mittfältare, Paulinho, lämnade Barcelona för att spela i den kinesiska klubben Guangzhou Evergrande.

Arthur fanns inte med i den brasilianska VM-truppen, det gjorde däremot Paulinho. Med sin klubb Gremio från Porto Alegre i södra Brasilien vann han Copa Libertadores 2017.

Han har gjort sex mål på 66 matcher för Gremio.

FC Barcelonas webbplats beskrivs Arthur som en begåvad mittfältare som älskar att spela snabbt passningsspel, som är skicklig på att lura bort sin motståndare och som är bra på att skydda bollen och söka efter anfallslägen.

Diskussion om artikeln