Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Bekräftat: Arsenal värvar Uruguays VM-profil

Från 2018
Lucas Torreiras nästa adress är Arsenal.
Bildtext Lucas Torreiras nästa adress är Arsenal.
Bild: All Over Press

Han var en av de mer framstående spelarna när hans Uruguay vann fyra raka matcher och gick till VM-kvartsfinal. Nu offentliggör Arsenal att Lucas Torreira flyttar till Premier League-klubben från italienska Sampdoria.

22-åringen medverkade i samtliga fem VM-matcher när Uruguay slog Egypten, Saudiarabien, Ryssland och Portugal innan laget åkte ur turneringen i kvartsfinal mot Frankrike.

Flytten till Arsenal har det snackats om ett tag, och nu bekräftar klubben på sin hemsida att Torreira direkt från VM flög till England för att skriva på kontraktet.

– Vi har värvat en ung spelare som är en väldigt stor talang, en mittfältare av hög kvalitet. Jag har njutit av att se hans insatser för Sampdoria de senaste två säsongerna och vi såg alla hur bra han var för Uruguay i VM, säger Arsenals färska tränare Unai Emery.

Prislapp på 30 miljoner

Torreira flyttade från Uruguay till Italien 2013 och spelade sina första säsonger i Europa för Pescara. Flyttlasset gick sedan vidare till Sampdoria där han de senaste två åren varit ordinarie och totalt gjort 71 matcher.

I sommarens VM inledde Torreira som inhoppare, men erövrade en startplats och spelade 90 minuter i sitt lands tre avslutande matcher.

Arsenal uppges ha betalat 30 miljoner euro för mittfältaren.

Diskussion om artikeln