Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Kvinna räddades ur vattnet i Vasa – oklart om hon faktiskt behövde hjälp

Från 2018
I dag 4.8 kan det bli årets varmaste dag i Vasa trakten. Bilden tagen vid Gustavsborgs badstrand. Foto Christian Nylund
Bildtext Arkivbild. Härifrån startade kvinnan sin simtur.
Bild: Privat/Christian Nylund

En kvinna ute på simtur bakom Vasa centralsjukhus räddades ur vattnet på onsdagseftermiddagen. En person ringde 112 då hen tyckte att det såg ut som att kvinnan behövde hjälp. Det är oklart om kvinnan faktiskt behövde hjälp.

Kvinnan hade startat sin simtur från Gustavsborgs strand som ligger bakom Vasa centralsjukhus. Hon var på väg mot Juckasgrynnan då en person på stranden tyckte att det såg ut som att kvinnan tänkte drunkna.

Personen ringde då 112. Räddningsverket och polisen ryckte ut till platsen genast de fick larmet.

Skulle räddas med civil båt men den gick sönder

Polisen kom först till platsen och med hjälp av en civil person med båt tog de sig ut till kvinnan. Men den båten fick något tekniskt fel så räddningsverket fick komma med sin båt till platsen och rädda kvinnan och även bogsera polisen och den civila personen till fängelsestranden.

Kvinnan som var ute på simtur undersöktes av ambulanspersonal på stranden.

När Yle Österbotten når jourhavande brandmästare kan han endast säga att inga personskador uppstod. Han har inga uppgifter huruvida det faktiskt var så att kvinnan behövde hjälp.

Jourhavande brandmästaren säger också att de inte pratat med anmälaren ännu och fått veta vad det var som gjorde att hen trodde att kvinnan behövde hjälp.