Hoppa till huvudinnehåll

Sport

OS-guldmedaljören Kikkan Randall drabbad av cancer: ”En läskig känsla”

Från 2018
Uppdaterad 12.07.2018 16:23.
Kikkan Randall i OS
Bildtext Kikkan Randall vann OS-guld i februari.
Bild: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Den tidigare skidåkaren Kikkan Randall har drabbats av bröstcancer skriver hon på sociala medier. Cancern har upptäckts i ett tidigt skede och hon har redan påbörjat behandlingen.

Kikkan Randall satte punkt för en lång och framgångsrik karriär i mars då den gångna världscupsäsongen gick i mål. Randall hade en dryg månad tidigare fått kröna sin karriär med ett OS-guld i lagsprinten tillsammans med Jessica Diggins.

Randall som även har ett VM-guld från 2013 samt ett silver och ett brons på meritlistan skulle börja ägna sig åt andra saker än skidåkningen men nu har livet tagit en annan vändning.

Randall berättar i ett inlägg på sociala medier att hon drabbats av bröstcancer.

– Även om vi upptäckte det i ett tidigt skede och prognosen är god så kommer mitt liv att förändras de kommande månaderna. Det är en läskig känsla att veta att man har cancer och varje dag har jag undrat hur det kunde drabba mig, skriver hon.

Randall berättar också att cellgiftsbehandlingen inleddes i måndags.

– Jag kommer att gå in i det här på samma sätt som i tävlingar under hela karriären, skriver hon.

Förutom OS och VM-medaljer vann Kikkan Randall också tretton tävlingar i världscupen och var på pallen 29 gånger. Hon vann sprintcupen tre säsonger i rad (2012–2014).

Diskussion om artikeln