Hoppa till huvudinnehåll

Sport

England försökte kvittera medan Kroatien firade – se de märkliga bilderna som tv-tittarna gick miste om

Från 2018
Uppdaterad 12.07.2018 12:56.
Mario Mandzukic gör 2–1 och England gör sig så småningom klart för avspark.
Bildtext Mario Mandzukic gör 2–1 och England gör sig så småningom klart för avspark.
Bild: Peter Powell / EPA / All Over Press

Bilderna från den taktiska kameravinkeln avslöjar att England blixtsnabbt ställde upp för avspark medan de kroatiska spelarna firade 2–1-målet utanför planen. Tremannaanfallet mot målvakten Danijel Subasic blåstes ändå av innan engelsmännen hann avfyra ett skott på mål.

Den ordinarie tv-sändningen från matchen England–Kroatien avslöjade inte vad som hände då kamerorna zoomade in på jublande kroater.

Engelsmännen försökte samtidigt snabbt ställa upp för avspark för att få till ett anfall mot ett tomt gapande kroatiskt mål.

Se situationen från 02:26:00 i klippet:

Programmet är inte längre tillgängligt

Spekulationer gör gällande att fenomenet skulle handla om en märklig regeltolkning av spelarna. Som ett resultat av regeltolkningen har många lag valt att alltid behålla minst en utespelare på motståndarens planhalva medan de övriga tillåts fira utanför spelplanen. Detta för att motståndarna inte ska kunna sätta igång spelet.

Enligt regelverket ska avspark under målfirande ändå inte vara möjlig eftersom "alla spelare, utom den som lägger avsparken, måste vara på sin egen planhalva".

För att avspark ska kunna ske ska "domaren ge signal" och "en match kan inte börja eller fortsätta om något av lagen är färre än 7 spelare".

Omröstningen är inte längre tillgänglig.
Mario Mandzukic gör mål mot England

Englands gulddröm krossades – Mandzukic sköt Kroatien till historisk VM-final

Kroatien spelar om guldet för första gången någonsin.