Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Drömflytt på gång? Linda Sällström kopplas ihop med storklubben PSG

Från 2018
Uppdaterad 13.07.2018 08:51.
Paris nästa för Linda Sällström?
Bildtext Paris nästa för Linda Sällström?

Paris Saint-Germain är en av Europas allra största fotbollsklubbar, med två Champions League-finaler på de senaste fyra åren. Nu uppges den finländska landslagsanfallaren Linda Sällström vara nära en drömflytt till Parislaget.

Det var sajten culturepsg.com som i veckan först gick ut med nyheten att PSG håller koll på Sällström.

Det franska mediebolaget RMC Sport bekräftar nu uppgifterna och hävdar att Sällström och hennes representanter för närvarande finns i Paris för förhandlingar.

Enligt RMC Sport har diskussionerna gått bra och ett kontrakt enligt modellen 3+2 år är på gång. Värvningen av Sällström skulle kompletteras med att PSG samtidigt tar in 19-åriga forwarden Kely Gago från franska klubben Saint-Étienne.

Starka säsonger i Vittsjö

Linda Sällströms nuvarande klubb är Vittsjö i Allsvenskan, där hon förra säsongen slutade tvåa i seriens skytteliga med 15 mål på 24 matcher. Den pågående säsongen har Sällström på nytt inlett starkt med sju mål på elva matcher hittills.

Sällström som fyller 30 i dag på fredag har spelat i Sverige sedan 2008.

Enligt lokaltidningen Skånska Dagbladet har ryktena om flytten ”slagit ner som en bomb i Vittsjö”.

– Man vill aldrig hindra någon att göra en stor karriär. Det skulle vara ganska förödande om man håller kvar någon, säger Vittsjös sportchef Erika Nilsson till Kvällsposten och erkänner att klubben släpper iväg Sällström om ett bud kommer från Frankrike.

"Evig tvåa" i Frankrike

Också i det finländska landslaget har Sällström ett bra saldo med 35 mål på 83 landskamper. Starkt inte minst med tanke på att Sällström under sin karriär i flera repriser fått kämpa med knäskador.

Hårdsatsade PSG drömmer om sin första franska ligatitel men har i skymundan av rivalen Lyon fått nöja sig med sex andraplatser under de senaste åtta säsongerna. PSG var också framme i final i Champions League både 2015 och 2017 men förlorade finalkampen om den titeln mot Frankfurt respektive Lyon.

Tidigare i sommar har en annan finländsk landslagsspelare skrivit på för en av Europas fotbollsjättar då Adelina Engman flyttade till Chelsea.

Diskussion om artikeln