Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Nytt finländskt medaljläge i JVM – spjutlöftet Narvi övertygande till final

Från 2018
Teemu Narvi övertygade i kvalet i U20-VM i Tammerfors.
Bildtext Teemu Narvi övertygade i kvalet i U20-VM i Tammerfors.
Bild: Lehtikuva

Kvalet var inga problem, nu är siktet inställt på lördagens final. Teemu Narvi kastar om medalj i hemma-VM i Tammerfors efter en stabil morgoninsats i kvaltävlingen.

Teemu Narvi är trea i årsstatistiken i världen inför spjuttävlingen i U20-VM och finländaren infriade de höga förväntningarna i kvalet.

Första kastet på 71,47 var en säker start och i det andra försöket passerades finalgränsen på 72 meter med marginal. Narvi fick upp 73,52, inte illa för att vara en morgontävling för kastaren som har ett personligt rekord på 75,15.

– Det kändes bra tekniskt, jag hade en god känsla i kroppen hela dagen, sammanfattar Narvi för Yle efter sin lyckade insats.

– Det var helt okej kast, jag måste analysera dem noggrannare nu på eftermiddagen, säger Narvi.

Final 15.25 på lördag

Spjutfinalen avgörs i Tammerfors på lördag med start klockan 15.25.

– Då gäller det att försöka förbättra det personliga rekordet, få se hur långt det räcker, säger Narvi.

Bäst av alla i de två kvalgrupperna kastade Nash Lowis från Australien som slog till med nytt personbästa, 74,38. Det näst längsta kvalkastet stod Kristaps Janupujens från Lettland för, 73,93. Teemu Narvis resultat var det tredje bästa och också USA:s Tzuriel Pedigo lyckades bra när han fick upp nya personliga rekordet 73,25.

Däremot misslyckades en av förhandsfavoriterna: Ismet Pekbak från Turkiet fick nöja sig med 67,18 och missade finalen med bred marginal.

På 100 meter häck tog sig Saara Keskitalo vidare till semifinal. Hennes tid 13,93 var den 18:e snabbaste och räckte till för avancemang.

Diskussion om artikeln