Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Hazard eller Neymar? Real Madrid trappar upp jakten på ersättare för Ronaldo

Från 2018
Ger Eden Hazard tummen upp åt Real Madrid?
Bildtext Ger Eden Hazard tummen upp åt Real Madrid?
Bild: All Over Press

Juventus värvning av Cristiano Ronaldo har satt rejäl fart på transferkarusellen. Real Madrid jagar nya stora namn som plåster på såren, och har enligt färska medieuppgifter lagt ut krokarna efter Eden Hazard och Neymar.

Engelska Daily Mail uppger i dag att Real Madrid förbereder ett bud på 170 miljoner euro för att locka till sig Eden Hazard från Chelsea.

Den belgiska stjärnan har två år kvar av sitt kontrakt med Londonklubben, men Real Madrid tror att de kan övertyga mittfältaren om att flytta till Spanien.

Hazard har hittills inte gått med på att förlänga sitt kontrakt med Chelsea trots en utlovad veckolön på 340000 euro, och belgaren har tidigare under veckan pratat gott om Real Madrid, vilket gör att spanjorerna nu kommer att göra en kraftansträngning för att värva honom.

"Diskuterar med Neymars pappa"

Samtidigt meddelar brasilianska Globo att Real Madrid skickat representanter till Brasilien för att förhandla med Neymars pappa.

Globo har genom åren varit en trovärdig källa när det gäller nyheter om Neymar. Och nu uppges att Real Madrids rekryteringsansvariga i Sydamerika, Juni Calafat, finnas på plats för att jobba för en supervärvning. Samtalen sägs pågå för fullt.

Om Neymars nuvarande klubb PSG faktiskt går med på att sälja sin guldklimp är en annan fråga, men Globo hävdar att brassestjärnan själv vill lämna Frankrike beroende på det fysiska spelet och bristen på bra konkurrenter till Parislaget.

– Det kanske inte blir av under det här fönstret, men jag tror att det kommer att hända, säger en källa nära Neymar till Globo.

Diskussion om artikeln