Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Infantino lyrisk över VM och VAR: Bästa mästerskapet någonsin

Från 2018
Gianni Infantino
Bildtext Gianni Infantino.
Bild: /All Over Press

Enligt Fifa har mer än en miljon supportrar följt fotbolls-VM på plats i Ryssland. Fifas president Gianni Infantino hyllar Ryssland som värdland och kan i framtiden inte tänka sig ett VM utan VAR.

Fotbolls-VM i Ryssland lider mot sitt slut. Endast bronsmatchen och finalen återstår innan vi får lägga det här mästerskapet till handlingarna.

Sedan starten den 14 juli har 62 matcher spelats runt om i Ryssland och enligt Fifa har mer än en miljon människor följt mästerskapet på plats. Fifas president Gianni Infantino är inte sen med att berömma Ryssland för ett väl genomfört mästerskap.

– För några år sedan sa jag att det här skulle bli det bästa mästerskapet. I dag kan jag säga det med ännu större övertygelse. Jag har upplevt det och det är det bästa mästerskapet någonsin.

– Jag tror att VM har ändrat folks uppfattning och syn på Ryssland. Alla har upptäckt ett vackert och välkomnande land, säger han på en presskonferens enligt nyhetsbyrån AFP.

Infantino och Putin skakar hand
Bildtext Infantino har träffar Rysslands president Vladimir Putin flera gånger under VM.
Bild: /All Over Press

Tackar Putin och kan inte tänka sig ett VM utan VAR

Infantino riktar också ett speciellt tack till Rysslands president Vladimir Putin som han även hyllat tidigare under mästerskapet.

– Huvudpersonerna är självklart spelarna, domarna och tränarna men också de som arbetat runt omkring för att allt ska fungera smidigt. Ett stort tack till det ryska folket, till regeringen och president Putin samt till organisationskommittén, säger han.

Videogranskningssystemet VAR som har använts för första gången i ett VM rosas också av Fifa-presidenten. Han slår också fast att av 19 felaktiga domslut som granskats har 16 ändrats till korrekta.

– VAR förändrar inte fotbollen utan gör den mer rättvis och renare. Nu är det svårt att tänka sig ett VM utan VAR. Det har blivit mer rättvist och det var precis det vi ville uppnå, säger han.

Diskussion om artikeln