Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Kerber fick sin revansch – besegrade Williams i Wimbledonfinalen

Från 2018
Kerber firar vinsten i Wimbledon
Bildtext Angelique Kerber vann sin tredje grand slam-titel i karriären.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

För två år sedan föll Angelique Kerber i två raka set mot Serena Williams i Wimbledonfinalen. Nu fick hon sin revansch. Kerber tog sin första titel på gräset i London. Det är en dröm som går i uppfyllelse, säger hon efter matchen.

Serena Williams hade i dag chansen att tangera Margaret Courts rekord i antalet vunna grand slam-titlar. Court vann 24 titlar under sin karriär medan Williams vunnit 23 stycken.

Men Williams får fortsätta vänta på en ny titel. I finalen i Wimbledon mot tyskan Angelique Kerber hade hon ingen chans. Kerber vann finalen i två raka set (6–3, 6–3).

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag visste att jag var tvungen att spela på topp för att kunna besegra Serena. Det är roligt att hon är tillbaka och jag är säker på att hon kommer att vinna en grand slam-turnering väldigt snart, säger Kerber efter matchen.

Williams blev mamma förra hösten och gjorde comeback för några månader sedan. Under turneringen har hon visat att hon är på väg mot toppformen igen.

– Det var en fantastisk turnering för mig och jag är väldigt nöjd över att jag kom så här långt. Visst är det en besvikelse att förlora finalen men jag kan ändå inte känna mig riktigt besviken, säger Williams.

För Kerber var det här karriärens tredje grand slam-titel. Får två år sedan vann hon både Australian Open och US Open.

Diskussion om artikeln