Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Priset på Brasiliens VM-målvakt stiger – Liverpool uppges jaga Alisson för rekordsumma

Från 2018
Den brasilianske målvakten Alisson uppges vara på väg till Liverpool.
Bildtext Den brasilianske målvakten Alisson uppges vara på väg till Liverpool.
Bild: /All Over Press

I VM kom Brasiliens landslagsmålvakt Alisson Becker rätt enkelt undan, ändå föll storfavoriten redan i kvartsfinalen. I AS Roma har han utmärkt sig och Liverpool uppges vara väldigt intresserad av honom. Så intresserad att klubben uppges bjuda minst 75 miljoner euro för Alisson.

I tisdags gav Liverpool en offert på 70 miljoner euro men AS Roma tackade artigt nej. Nu har budet stigit till 75 miljoner euro och enligt The Guardian ligger klubbarna nära att genomföra affären med den 25-åriga målvakten Alisson, eller Alisson Becker som han heter på riktigt.

Om Alisson flyttar till Liverpool ersätter han den tyske målvakten Loris Karius som målvaktsetta. Inte heller kollegan, Belgiens (andre eller tredje) landslagsmålvakt Simon Magnolet, har åtnjutit det förtroende som en manager – i Liverpools fall Jürgen Klopp – vill ha för sin förste målvakt.

Om Alisson säljs för 75 miljoner euro blir han den genom tiderna klart dyraste målvakten. Det rekordet innehas för tillfället av Ederson. Den brasilianske målvakten köptes i fjol av Manchester City från Benfica för drygt 39 miljoner euro. God tvåa är den italienska målvaktslegenden Gianluigi Buffon som år 2001 bytte från Parma till Juventus för nästan 37 miljoner euro.

Alisson flyttade till Roma år 2016 efter fyra säsonger i Porto Alegre-klubben Internacional. Första säsongen i Italien blev det inga matcher men när den dåvarande målvaktsettan, polska landslagsmannen Wojciech Szczesny, lämnade klubben till förmån för Juventus, steg Alisson ett pinnhål i hierarkin. Och med den äran.

Roma blev tredje i Serie A och nådde semifinal i Champions League – där laget föll mot just Liverpool. Alisson höll målet rent i 17 ligamatcher av de 37 som han spelade.

Diskussion om artikeln