Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Svårt motstånd för både Koljonen och Heino i VM: "Blir intressant att mäta oss med världstoppen"

Från 2018
Kalle Koljonen är Finlands etta i badminton.
Bildtext Kalle Koljonen är Finlands etta i badminton.
Bild: imago/Revierfoto/ All Over Press

Det kunde ha blivit hårdare motstånd. Men det kunde också ha blivit avsevärt mycket lättare. Kalle Koljonen och Eetu Heino möter seedade spelare i första omgången i VM i badminton.

Den 24-årige Kalle Koljonen parkerar på 75:e plats på världsrankinglistan och i sin första match bjuds han på indonesiskt motstånd i form av den 30-årige Tommy Sugiarto som är 15-seedad i VM.

På pappret är 29-årige Eetu Heinos öppningsmotstånd i VM, som går av stapeln i Nanjing i Kina, ännu svårare. Taiwans Chou Tien Chen är världssjua, medan Heinos ranking är 85:e.

Finlands landslagstränare Anu Nieminen säger att motståndet är svårt.

– Det skulle ha funnits lättare motståndare, men å andra sidan är det klart att alla de bästa spelarna deltar i VM och att motståndet kan bli därefter.

– Det ska bli intressant att mäta oss med världstoppen, men visst kunde det ha gjorts i den andra omgången lika väl, säger Nieminen på Finlands badmintonförbunds Facebooksida.

Det är första gången Koljonen och Heino möter sina respektive motståndare. Lottningen i alla fem kategorier hittas via denna länk.

VM startar den 30 juli, finalerna spelas den 5 augusti.

Diskussion om artikeln