Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liverpools mardröm: Oxlade-Chamberlain blir borta hela säsongen

Från 2018
Uppdaterad 19.07.2018 09:38.
Alex Oxlade-Chamberlain ligger på en bår
Bildtext Alex Oxlade-Chamberlain skadade sitt knä i april.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Mittfältaren Alex Oxlade-Chamberlains säsong är över innan den ens hunnit börja. Den knäskada som han åkte på mot Roma i Champions League håller honom borta hela säsongen. Om han kommer att spela innan säsongen är slut så är det en bonus, säger tränare Jürgen Klopp.

Alex Oxlade-Chamberlains säsong tog slut i april i samband med den första semifinalen mot Roma i Champions League. Mittfältaren spelade en dryg kvart i den matchen innan han åkte på en knäskada.

Oxlade-Chamberlain opererades en dryg vecka efter matchen och nu väljer Liverpool att gå ut med hur pass allvarlig skadan är. Enligt tränaren Jürgen Klipp kommer ”The Ox” knappast att spela alls den kommande säsongen.

– Operationen var lyckad och rehabiliteringen har börjat superbt. Sanningen är att vi förbereder oss för den kommande säsongen med vetskapen om att han inte kommer att spela för oss. Om han kommer att spela innan säsongen är slut så är det en bonus.

– Vi har vetat om det här sedan han skadades och efter operationen var vi säkra. Det har inte kommit några bakslag och allt går enligt prognosen, säger Liverpools tränare Jürgen Klopp på klubbens webbplats.

Alex Oxlade-Chamberlain ligger skadad på gräset i matchen mot Roma
Bildtext Oxlade-Chamberlain skadade sig mot Roma.
Bild: EPA-EFE/PETER POWELL

Liverpool har plockat in två ersättare i sommar

Alex Oxlade-Chamberlain värvades till Liverpool från Arsenal förra hösten. Han gjorde tre mål på 32 ligamatcher för klubben förra säsongen.

– Jag kan knappt vänta på att få tillbaka honom på planen men vi kommer att ha tålamod och se till att han redo att fortsätta där han slutade, som en av de mest framstående spelarna i Europa, säger Klopp.

För att ersätta Oxlade-Chamberlain har Liverpool den här sommaren värvat Fabinho och Xherdan Shaqiri. Förra hösten skrev också Liverpool kontrakt med Naby Keïta och han har anslutit sig till truppen i sommar.