Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Snudd på tragikomik för finländska spjutherrarna: Mannios axelproblem fortsätter

Från 2018
Uppdaterad 19.07.2018 20:56.
Spjutkastare siktar uppåt strax före kast.
Bildtext Ari Mannio är skadad och kan bli länge borta.
Bild: Heidi Koivunen/ All Over Press

Med undantag för Oliver Helander ser det inte alls bra ut för de finländska spjutherrarna inför EM i Berlin. Tero Pitkämäki har helt och hållet stängt ner satsningen för i år och Antti Ruuskanen missar Kalevaspelen. Nu visar det sig att även Ari Mannio skadat sig – än en gång.

Ari Mannio hade sett fram emot denna sommar. Efter en två år lång tävlingspaus, med senaste stortävlingen i OS i Rio 2016, var han äntligen tillbaka i år för att knipa en biljett till EM i Berlin.

Men resultatet var inte bra i comebacken Alajärvi den 5 juli – 72,98. I följande tävling en dryg vecka senare i Sastamala fick Mannio endast tre ogiltiga kast till stånd.

Det var då det gick snett. Enligt Iltasanomat gick Mannios axel ur led i Sastamala, vilket innebär att han troligen blir borta länge.

Mannio, som fyller 31 år på måndag, har ett EM-brons från Helsingfors 2012 i prisskåpet, men efter detta har skadeproblemen dominerat och framgångarna uteblivit.

Finland jagar en tredje spjutplats till EM i Berlin under helgens FM-tävlingar i Jyväskylä, men det ser alltså inte så bra ut på grund av skadeproblemen.

Hittills är Oliver Helander och Antti Ruuskanen klara för EM, som avgörs i Berlin den 7-12 augusti.