Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lehtonen och Ahtiainen nia och bästa finländare i EM i beachvolley

Från 2018
Riikka Lehtonen ångar på i EM tillsammans med Niina Ahtiainen.
Bildtext Riikka Lehtonen och Niina Ahtiainen blev nionde i EM (arkivbild).
Bild: imago/Beautiful Sports/ All Over Press

Riikka Lehtonen och Niina Ahtiainen var bästa finländare och slutade på nionde plats i EM i beachvolley i Holland. Också för paret Taru Lahti-Liukkonen och Anniina Parkkinen tog EM slut på torsdagen.

Riikka Lehtonen och Niina Ahtiainen vann sin grupp och avancerade direkt till andra slutspelsomgången. Där kom väggen ändå emot, en tjeckisk vägg som stavas Barbora Hermannová / Marketa Slukova. EM-silvermedaljörerna från 2016 var klart bättre med siffrorna 21–10, 21–11.

Tjeckiskorna spelade aggressivt och finländarna kom aldrig riktigt in i matchen. I och med förlusten blev Lehtonens och Ahtiainens EM-placering nionde.

För Taru Lahti-Liukkonen och Anniina Parkkinen tog EM slut en omgång tidigare. Som grupptvåor avancerade de till slutspelets första omgång men där var det förstaseedade tyska paret Chamtal Laboureur / Julie Sude knappt bättre: siffrorna skrevs 24–22, 22–20 till tyskarnas fördel.

– Vi kämpade bra men det räckte inte riktigt ända fram i dag. Vi spelade ändå hela tiden lugnt och målmedvetet. På grund av skador var det länge oklart om vi överhuvudtaget kan spela i EM, så med tanke på det gjorde vi en bra turnering. Klart att det harmade efter matchen när vi inte lyckades vinna de avgörande bollarna, sade Lahti-Liukkonen på volleybollförbundets webbplats.

I fjol vann Laboureur och Sude EM-brons medan Lahti-Liukkonen och Parkkinen slutade femma.

Diskussion om artikeln