Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Liverpool betalade rekordsumma – Alisson blir igen lagkamrat med vännen Salah: "Vad väntar du på?"

Från 2018
Alisson Becker är klar för Liverpool.
Bildtext Alisson Becker är klar för Liverpool.
Bild: /All Over Press

Nu är det bekräftat: FC Liverpool har köpt den brasilianske målvakten Alisson Becker för världsrekordsumman 72,5 miljoner euro. Alisson flyttar från AS Roma till Liverpool där han igen blir lagkamrat med Mohamed Salah.

Ryktena visste berätta om den förestående affären redan tidigare, men nu har det blivit officiellt. Liverpool har bekräftat att klubben köpt den brasilianska landslagsmålvakten Alisson.

Enligt uppgifter i brittisk media betalar Liverpool 72,5 miljoner euro till Roma för Alisson, en summa som gör honom till världens dyraste målvakt genom tiderna. Det tidigare rekordet innehades av Gianluigi Buffon.

– Jag är verkligen lycklig. Mina drömmar har gått i uppfyllelse när jag får spela i en så här anrik förening. Att få spela i Liverpool är ett stort steg framåt på min karriär och i mitt liv. Ni kan vara säkra att jag ger allt, säger Alisson på Liverpool webbplats.

Brassemålvakten säger att han uppskattar lagets historia som ett vinnande lag och förstås lagets fanatiska fans.

– Jag märkte hur fin atmosfären är under vårt möte i Champions League förra säsongen.

Förra säsongen spelade Alisson 37 ligamatcher för Roma där klubben slutade på tredje plats. Klubben spelade också i Champions Lague där man kom ända till semifinal där Liverpool drog det längre strået. I sommarens VM spelade Alisson i Brasiliens landslag som föll ut i kvartsfinal.

Salah undrade vad som kostar

Alisson berättar att han på onsdagen fick ett textmeddelande av sin förre lagkamrat i Roma, Mohamed Salah – som är en av Liverpools stora stjärnor.

– Han skickade ett textmeddelande åt mig där det stod: "Vad väntar du på?". När förhandlingarna gick framåt svarade jag honom: "Ta det lugnt, jag är på väg!".

Becker säger att han är glad att återförenas med Salah som han delade omklädningsrum med säsongen 2016–2017.

–Jag är verkligen glad över att få spela med honom igen. Utöver att han är en strålande spelare är han en fin människa vilket är det viktigaste av allt, säger Alisson på Liverpools webbplats.

Liverpool satsar stort på framgång både i Premier League och i Europa. I januari köpte klubben backen Virgil van Dijk som blev den dyraste backen genom tiderna när han flyttade från Southampton till Liverpool för över 85 miljoner euro.

Diskussion om artikeln