Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jesse Joronens blodiga debut för FC Köpenhamn: ”Tappade två tänder – men det var värt det”

Från 2018
Jesse Joronen.
Bildtext Jesse Joronen, här i farten för sin tidigare klubb Fullham.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Ett insläppt mål, två tänder färre – men klart för den andra kvalomgången i Europa League. Där Jesse Joronens torsdagskväll i ett nötskal. Målvaktens första match i FC Köpenhamn blev en minnesvärd historia.

– Du ser ut som en krigare som nyss återvänt hem från ett krig.

Så inleder FC Köpenhamn sin intervju med målvakten Jesse Joronen efter att Europa League-kvalmatchen mot KuPS slutat 1–1 i den danska huvudstaden.

Joronen, som gick över till FC Köpenhamn från danska ligarivalen AC Horsens i sommar, fick debutera för sin nya klubb på torsdagen och redan den första matchen blev händelserik.

"Viktigast att gå vidare"

Joronen och mittbacken Denis Vavro kolliderade nämligen våldsamt då de försökte försvara ett KuPS-inlägg. Målvaktens tuggverktyg tog den värsta smällen i kollissionen, berättar Joronen för klubbens webbplats efter matchen.

– Jag tappade två tänder. De hänger fortfarande kvar så jag får ta och söka upp en tandläkare, men det var värt det. Vi tog oss vidare i kvalet, vilket var viktigast, säger ”krigaren” Joronen.

– Jag gick på bollen och Denis gjorde sitt yttersta för att markera deras anfallare. Men bollen skulle rensas och om priset är två tänder så är jag redo att betala, fortsätter målvakten, som slutförde matchen trots skadan.

Se video på sekvensen och intervjun på klubbens webbplats.

I den andra kvalomgången väntar isländska Stjarnan för FC Köpenhamn. Samtliga finska lag åkte ut i den första kvalomgången.

Diskussion om artikeln