Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Molinari historisk i The Open – blev Italiens första majorvinnare: ”Kommer att missa mitt flyg”

Från 2018
Francesco Molinari med pokalen från The Open.
Bildtext Francesco Molinari vann The Open.
Bild: EPA-EFE/GERRY PENNY

Francesco Molinari skrev ett stycke golfhistoria då han vann The Open på söndagskvällen. Molinari blev den förste italienska golfspelare att vinna en majortitel efter en strålande sista runda. Jag försökte att inte tänka så mycket och tog ett slag i taget, säger han.

Det blev en rafflande slutrunda i årets tredje majortävling, The Open Championship som den här gången avgjordes i Carnoustie i Skottland. Ett helt koppel med spelare hade chansen att ta hem segern inför den sista dagen men till slut stod italienaren Francesco Molinari som vinnare.

Molinari låg tre slag bakom tättrion inför den sista dagen men efter en runda på 69 slag knep han segern. I och med segern blev Molinari historisk som den första italienska golfspelaren att vinna en majortitel.

– Jag skulle flyga hem klockan nio på måndagsmorgonen men jag kommer att missa mitt flyg, svarar Molinari på frågan hur kan kommer att fira segern enligt nyhetsbyrån AFP. Jag har en semester inbokad till nästa vecka. Så förhoppningsvis går det att ordna och att jag får ta det lugnt några dagar.

Francesco Molinari gör sig redo att putta.
Bildtext Francesco Molinari gick den sista rundan på 69 slag.
Bild: EPA-EFE/WILL OLIVER

Trodde inte på seger inför tävlingen

Molinari spelade superbt hela helgen. Han gick tävlingen på åtta slag under par och vann med två slag före Kevin Kisner, Rory McIlroy, Justin Rose och Xander Schauffele.

– Det är helt fantastiskt att stå här som segrare. Jag har spelat väldigt dåligt här tidigare så jag var inte speciellt optimistisk inför den här veckan. Jag försökte att inte tänka så mycket och tog ett slag i taget, säger han.

Molinari har spelat som proffs sedan 2005 och har tidigare vunnit sex tävlingar på Europatouren. Inför The Open var hans bästa placering i en major andraplatsen i PGA Championship förra året.

Komisk tweet om framtiden

Enligt golfkollegan Wesley Bryan har Molinari trots att han endast är 35 år gammal börjat planera för ett liv utanför proffsgolfen. Molinari ska under en tävling i oktober berättat för Bryan hur han ser på framtiden och att eventuellt dra sig tillbaka om två och ett halvt år.

Direkt efter Molinaris seger gick Bryan ut med informationen på Twitter.

– Titta på sport på tv, gå till lokala caféer och dricka tre koppar per dag, kanske läsa några böcker, använda gratis wifi och bli ett troll på Twitter. Jag har planerat allt.

Bryans tweet fick stor spridning men det återstår att se om det ligger någon sanning i den. Molinari har i skrivande stund inte kommenterat något om framtiden.

Diskussion om artikeln