Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lyckat VM väckte Romas intresse – Olsen flyttar till Serie A

Från 2018
Robin Olsen håller upp en Roma-halsduk
Bildtext Robin Olsen är i Rom för att slutföra förhandlingarna med Roma.
Bild: EPA-EFE/ELIO VERGATI

AS Roma har hittat Alissons efterträdare mellan stolparna. Det blir den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen som flyttar till Roma från FC Köpenhamn. Vi är väldigt nöjda med eftersom vi har två målvakter och samtidigt får pengar i kassan, säger FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken.

Förra veckan blev det klart att Alisson lämnar AS Roma för spel i Liverpool. Den brittiska klubben betalade 72,5 miljoner euro för Alisson som blev den dyraste målvakten genom tiderna.

Efter att Roma sålde Alisson har man haft siktet inställt på den svenske landslagsmålvakten Robin Olsen. Olsen som tillhör FC Köpenhamn är nu i Rom för att fullborda övergången skriver Roma på sin webbplats.

Roma kommer att betala ungefär 11,5 miljoner euro för Olsen rapporterar danska TV3 och Ekstrabladet.

– Det är en försäljning som varit planerad en längre tid och som vi är väldigt nöjda med eftersom vi har två målvakter och samtidigt får pengar i kassan, säger FC Köpenhamns tränare Ståle Solbakken.

Robil Olsen räddar en boll
Bildtext Robin Olsen gjorde ett starkt VM för Sverige.
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Olsen gjorde succé i VM

De två målvakter som Solbakken syftar på är Jesse Joronen och Stephan Andersen. Joronen spelade på måndagskvällen sin första ligamatch för FC Köpenhamn då han höll nollan i 3–0-segern mot Hobro.

Robin Olsen har spelat för FC Köpenhamn sedan 2016 dit han flyttade från den grekiska klubben Paok. Olsen var en av nyckelspelarna i det svenska laget som gick till kvartsfinal i VM.

Målvakten stod för många kvalificerade räddningar under hela mästerskapet och var stark i luften. Han höll nollan tre av Sveriges fem VM-matcher.

Diskussion om artikeln