Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Förhandlingarna har strandat – F1 ger upp planerna på tävling i Miami nästa år

Från 2018
Uppdaterad 25.07.2018 10:38.
F1-bilarna i Tyskland
Bild: Copyright Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Det kommer inte att köras någon formel 1-tävling i Miami nästa år som planerat. Ägarna Liberty Media och staden Miami har inte kunnat enas om ett kontrakt. Målet är att köra den fösta tävlingen i Miami säsongen 2020, säger man från Liberty Medias håll.

Sedan Liberty Media tog över som ägare av formel 1 har fler lopp i USA varit högsta prioritet. För några månader sedan publicerades bilder på en tilltänkt bana i centrala Miami som även staden gav grönt ljus för.

F1-ägarna ville att Miami skulle finnas med på tävlingsprogrammet redan i oktober nästa år men det kommer inte att ske rapporterar Reuters. Förhandlingarna har strandat och en tävling i Miami kan bli aktuellt först till säsongen 2020.

– Vi ville ha en tävling i Miami 2019 men vi kan inte erbjuda den bästa möjliga tävlingsupplevelsen för fansen, förarna och stallen inom den tidsram som finns nu.

– Vi ser ändå långsiktigt och tillsammans med staden Miami har vi gjort beslutet att vänta med att skriva under kontraktet till slutet av sommaren. Målet är att köra den första deltävlingen i Miami säsongen 2020, säger Sean Bratches som kommersiell chef för Liberty Media.

20 tävlingar nästa säsong?

Liberty Media har tidigare gått ut med att man vill skriva ett kontrakt på tio år med Miami. Det är i första hand ett stadslopp som ligger högst upp på önskelistan och enligt Bratches är banprofilen en central del i att man väljer att skjuta upp tävlingen till 2020.

Ett första utkast till tävlingsprogram för nästa säsong ska tas fram i slutet av augusti. Tysklands GP har inget kontrakt för 2019 och då man inte kommer att tävla i Miami ser nästa säsong ut att endast innehålla 20 deltävlingar.

Edit: Rubriken ändrad 25.7.2018 kl. 10.41

Diskussion om artikeln