Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Klubbikonen klar för sin 21:a säsong – slår nytt rekord i ligan

Från 2018
Dirk Nowitzki i Dallas Mavericks.
Bildtext Dirk Nowitzki fortsätter karriären i Dallas Mavericks.
Bild: EPA/ CJ GUNTHER

Tysken Dirk Nowitzki är klar för ytterligare en säsong i NBA och Dallas Mavericks. Nästa säsong blir hans 21:a i Dallas och han blir då den spelare som spelat flest säsonger i en och samma klubb i NBA. Tony Parker väljer däremot att lämna San Antonio efter 17 säsonger.

Att spelare byter klubbar till som tätt har blivit allt vanligare i dagens sportvärld men det finns undantag. Tysken Dirk Nowitzki har blivit en klubbikon i Dallas Mavericks där han spelat under hela sin NBA-karriär.

Nu har Nowitzki förlängt sitt kontrakt med en säsong och blir samtidigt historisk. Nowitzki kommer att stå ensam om rekordet för antalet säsonger i en och samma klubb i NBA. Tidigare delade han rekordet med Kobe Bryant som gjorde 20 säsonger i Los Angeles Lakers.

Enligt amerikanska medier är Nowitzkis kontrakt värt fem miljoner dollar. Nowitzk ledde Mavericks till NBA-mästerskapet 2011 och han är sexa på listan över alla tiders poängplockare i ligan.

17 säsonger fick räcka på för Parker

En som däremot väljer att byta klubb är den fyrfaldiga NBA-mästaren Tony Parker. Fransmannen har spelat för San Antonio Spurs i 17 säsonger men nu väjer han att flytta till Charlotte Hornets.

Parker har skrivit på ett tvåårigt kontrakt värt 10 miljoner dollar. I Charlotte kommer Parker att återförenas med tränaren James Borrego. Borrego var under många säsonger assisterande tränare i San Antonio.

Diskussion om artikeln