Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Landslagsmittfältaren Iina Salmi klar för Ajax: ”Jag var ute efter en ny utmaning”

Från 2018
Iina Salmi.
Bildtext Iina Salmi, här i farten för Rosengård.
Bild: Christer Thorell/IBL/All Over Press

Damligatrean PK-35 tappar en av sina främsta målskyttar. 23-åriga Iina Salmi har nämligen kritat på ett kontrakt för den nederländska storklubben Ajax. Det är en otrolig chans för henne, säger Vandalagets tränare.

Iina Salmi har skrivit på för Ajax. Kontraktet täcker den kommande ligasäsongen.

Med andra ord har Salmi gjort sitt i PK-35, igen. Under den pågående damligasäsongen spelade Salmi elva matcher för Vandalaget och noterades för sex mål. Saldot berättigar till en delad femteplats i skytteligan.

Salmi, som också är ett bekant ansikte i damlandslaget, återvände i vintras till den inhemska damligan och PK-35 efter några år i Sverige och IF Limhamn och FC Rosengård.

Salmi meddelade redan då att hon fortfarande var inställd på att flytta utomlands snarast möjligt.

– Iina har jobbat hårt för det här och visat framfötterna hela säsongen. Hon ville gå framåt i karriären och det här är en otrolig chans för henne, kommenterar PK-35-tränaren Jari Väisänen på klubbens webbsida.

"Gillar spelstilen"

Salmi är själv inne på samma banor i sin första intervju med den nederländska klubbens webbsida.

– Jag var ute efter en ny utmaning och därför är jag här nu. Jag vet att Ajax är en stor klubb med långa anor och dessutom med ett tydligt sätt att spela.

– Jag gillar spelstilen med mycket bollinnehav och positionsspel, säger Salmi som beskriver sig själv som en kreativ mittfältare.

Diskussion om artikeln