Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Inget hinderlopp för Eriksson i EM – även andra kvalförsöket misslyckades

Från 2018
Uppdaterad 25.07.2018 21:31.
Sandra Eriksson
Bildtext Sandra Eriksson.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Då Sandra Eriksson inte klarade kvalgränsen till EM under Kalevaspelen fick hon ta till plan B och tävla i Karlstad i kväll. Men inte heller där gick det vägen och hon missade kvalgränsen med drygt åtta sekunder.

Sandra Eriksson gjorde sitt första hinderlopp på nästa två år då hon förra helgen löpte i mål som tvåa i Kalevaspelen bakom Camilla Richardsson. Eriksson blev då en dryg halvminut från kvalgränsen till EM.

Då det första försöket att kvala in till EM misslyckades fick hon ta till sin reservplan vilket betydde tävling i Karlstad i kväll. Säsongens andra hinderlopp gav en bättre tid men inte under 9.55,00 som är kvalgränsen till Berlin.

– Jag har haft en jättebra säsong, träningen har gått bra och formen finns där. Men sedan onsdag förra veckan så har kroppen inte fungerat. Det har varit problem med andningen, ryggen och benen så det är något som är fel.

– Kvalgränsen är så pass lätt att jag trodde att det skulle gå vägen fast kroppen inte kändes helt hundraprocentig. Visst är jag besviken och jag hade sett fram emot att tävla i EM, säger Eriksson till Yle Sporten.

Eriksson drog under stora delar av loppet men under slutskedet passerades hon av irländskan Michelle Finn. Eriksson klarade inte av att följa Finn och korsade till slut mållinjen som tvåa på 10.03,11.

Det är drygt åtta sekunder över kvalgränsen vilket betyder att det inte blir något hinderlopp för Eriksson i Berlin i augusti.

Försöker klara kvalgränsen på 1500 meter

Erikssons sista chans att knipa en biljett till EM kommer i Lapinlahti på lördag men inte på hinder. Hon kommer istället att göra ett försök på 1500 meter där kvalgränsen är 4.12,00. Erikssons personliga rekord på distansen är 4.11,05 från 2014.

– Jag kommer att åka dit och ge det en chans fast jag inte har så stora förhoppningar.

Du tänker inte försöka få arrangörerna att ordna ett hinderlopp där?

– Nej det skulle bli för slitsamt. Nu är jag klar med hinder för den här säsongen, säger hon.

Diskussion om artikeln