Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Jaros makalösa vändning räckte inte – laget fick nöja sig med kryss

Från 2018
Thomas Kula springer med bollen i Jaros hemmamatch.
Bild: Yle/Antti Koivukangas

Jaro gjorde en av sina sämsta halvlekar den här säsongen då man tog emot AC Kajaani på hemmaplan. Efter paus vaknade laget och gjorde tre mål på elva minuter men trots det fick man bara en poäng.

Efter en två veckors paus från seriespel har Jakobstadslaget Jaro två matcher på hemmaplan den här veckan. Först ut var mötet med AC Kajaani där lagen delade på poängen. Den målrika matchen slutade 3–3.

Jaro åkte på ett rejält avbräck i tisdags då förstemålvakten Emil Öhberg skadade sig på träning. Då laget också sagt upp kontraktet med William Rosenlöf fick 19-årige Jonas Edström chansen mellan stolparna för första gången på den här nivån.

Edström fick ingen bra start på debuten i representationslaget. Redan i den tredje minuten fick han plocka bollen ur nätet då Willy Stephanus gjorde 1–0 för gästerna.

Inget fungerade i Jaros spel i den första halvleken och Edström i målet såg till att hålla siffrorna nere. En halvtimme in i den första halvleken kunde han inte längre stå emot då Michael Ibiyomi forcerade in 2–0.

Scenförändring i andra halvlek

Efter paus förändrades matchbilden totalt och Jaro kom ut som ett nytt lag. Det var firma Jonas Emet/Seth Paintsil som såg till att Jaro kom ikapp. Först nickade Emet in reduceringen i den 47:e minuten på Paintsils inlägg. Minuten senare dunkade Paintsil själv in 2–2.

Och Jarospelarna var inte klara där. I den 57:e minuten drogs Toni Takamäki ner i straffområdet. Darvin Chavez tog hand om straffen och fullbordade Jaros makalösa vändning.

Jaros starka inledning på den andra halvleken räckte ändå inte till seger. I den 65:e minuten kom AC Kajaani i en kontring och Ibiyomi satte 3–3 som också blev slutresultatet.

Poängen gjorde att Jaro passerade Haka i tabellen och är fyra medan AC Kajaani tog sig förbi AC Oulu och är sjua.

Resultat:

FF Jaro – AC Kajaani 3–3

Diskussion om artikeln