Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Framtidens ryttarstjärnor tävlar i Hangö nu – västnyländsk klasseger under första tävlingsdagen

Från 2018
Hästar står uppradade vid en prisutdelning.
Bildtext I vissa klasser prisbelönas flera ekipage.
Bild: Virpi Nippala

Hästevenemanget Seahorse Week som är en av de största tävlingarna i banhoppning i Finland körde i gång på onsdagen. Emma Henriksson från Väst-Nylands Ryttare vann en av klasserna i tävlingarna på gamla sportplan i Hangö.

Under de första tävlingsdagarna är hinderhöjderna lägre eftersom deltagarna inte är så erfarna. I klasserna under veckoslutet deltar också blivande eller etablerade landstoppar.

I klassen där hinderhöjden var 100 centimeter gick segern till Väst-Nylands ryttares Emma Henriksson och hästen Someone. I dagens andra tävling med samma hinderhöjd var Tia Hakkarainen / Little Kim från Punametsän Ratsastajat.

En ryttare tar emot ett pris efter en tävling.
Bildtext Maria Sandberg från Ghost riders får sitt pris.
Bild: Virpi Nippala

I år tävlas det i flera bonusklasser från Helsinki Horse Show Amateur tour i Seahorse Week. På onsdagen lyckades fyra ryttare ta sig till finalen som ordnas i Helsingfors ishall i oktober.

De fyra är Sara Suomi och Orvokki Somervuori (90 cm), Marie Saarinen (100 cm) och Emma Hietaranta (110 cm).

Publik under lindarna

I onsdagens övriga tävlingsklasser vann Roosa Olkkonen / Joop Keski-Karjalan Urheiluratsastajat och Arla Panttila / Sweet från Punametsän Ratsastajat (90 cm) och Sessa Rosendal / Tilly’s Chaos från Cool Riders (110 cm).

Publiken har fritt inträde till tävlingarna som pågår fram till söndag. Tävlingsledaren Mia Maukonen berättar att omkring 800 personer följde med onsdagens tävlingar.

- Jag tror att vi aldrig har haft så här tomma läktare tidigare. Största delen av åskådarna svalkade sig nämligen under lindarna, säger hon.

Resultaten från Seahorse Week finns arrangörernas webbplats.

Diskussion om artikeln