Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Green blir blå – Chelsea värvade målvakten som släppte in mardrömsmål i VM 2010

Från 2018
Robert Green, här i Queens Park Rangers.
Bildtext Robert Green, här i Queens Park Rangers.

Han inledde sin proffskarriär i Norwich City, spelade länge i West Ham United varifrån flyttlasset bar av till Queens Park Rangers. Efter en säsong i Leeds blev det Huddersfield i fjol, där han ändå inte fick några matcher. Nu värvar storklubben Chelsea Robert Green.

Karriärstegen kan man väl kalla minst sagt otippad. Från halvstora eller halvsmå klubbar i Premier League och Championship tar Robert Green i mogen ålder – som 38-åring – steget upp till en av de allra största klubbarna.

Det var kanske inte riktigt det här vad Chelsea-fansen hoppades på om (och när) den mångårige belgiska målvakten Thibaut Courtois lämnar klubben för Real Madrid, efter att ha blivit vald till VM:s bästa målvakt.

Javisst är det samme Robert Green som (hittills) spelat en VM-match – en match han dess värre inte blir ihågkommen för tack vare sina fina parader.

Tvärtom. I VM 2010 släppte han in ett mål mot USA och Clint Dempseys fullträff från distans fick dåvarande förbundskaptenen för England Fabio Capello att tvivla på Green så mycket att han bytte målvakt till de återstående matcherna.

Men det gör storklubben Chelsea. Robert Green bildar per i dag målvaktstrion som består av redan nämnda Courtois samt Willy Caballero (som också han gjorde en rejäl VM-miss, i årets VM).

– De senaste 24 timmarna har varit som en virvelvind. Du tänker på din karriär och vad du vill göra och så får du ett telefonsamtal.

– Det var en ganska dramatisk tid för mig och jag kan inte vänta med att komma igång. Jag är väldigt glad; det är spännande och en ära för mig att vara här ,säger Green på Chelseas webbplats.

Diskussion om artikeln