Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Finland tappar ett medaljhopp – Hyryläinen avstår EM

Från 2018
Uppdaterad 27.07.2018 21:35.
Anne-Mari Hyryläinen.
Bildtext Anne-Mari Hyryläinen.
Bild: Facundo Arrizabalaga / EPA / All Over Press

Finlands trupp till friidrotts-EM i Berlin krymper. Maratonlöparen Anne-Mari Hyryläinen har problem med vaderna och väljer därför att inte tävla i EM.

Maratonlöparen Anne-Mari Hyryläinen har i år löpt nytt personligt rekord med 2.28,53 och är trea i Europastatistiken. Hon var ett av Finlands största medaljhopp i EM i augusti men det blir ingen resa till Berlin.

Hyryläinen som tävlar för Nagu IF har bestämt sig för att avstå EM på grund av problem med vaderna och fötterna. Problemen började i samband med en tävling i London i maj efter det har att träningen blivit lidande.

– Jag har tränat en del men inte alls på den nivå som krävs för att jag skulle kunna göra mig rättvisa i EM. Därför har jag bestämt mig för att inte åka till EM.

– Då jag började träna igen var jag försiktig med vaden och det ledde till att jag fick problem med det andra benet, säger hon i ett pressmeddelande från friidrottsförbundet.

Hyryläinen satsar på att komma tillbaka i full träning i höst.

– Nu ska jag ha paus från löpträningen i två veckor och sedan börjar jag fundera på framtiden. Karriären fortsätter men vilka målen är bestämmer jag på hösten, säger hon.

Finlands EM-trupp har drabbats av flera bortfall den senaste tiden. Först meddelade Tero Pitkämäki att han inte kan tävla i EM och i början av vecka kom beskedet att Camilla Richardsson har en fraktur i foten.

Diskussion om artikeln