Diplomatin gror på Afrikas horn: Somalias president besöker Eritrea i dag efter 15 års dödläge
De dåliga relationerna på Afrikas konflikthärjade östra udde verkar ha börja sjunga på den sista refrängen, efter att Eritrea och Etiopien slöt normaliseringsavtal i början av juli, och Eritrea nu bjudit in Somalias president på besök.
Efter 20 år av ett de jure krigstillstånd slöt Etiopien och Eritrea fred i juli och kom även överens om att normalisera förhållandena länderna emellan.
Det var ett stort steg och ett som applåderades världen över. Eritreas mångårige första president, Isaias Afwerki - en av FN kritiserad ledare med diktatortendenser - lyckas nog dra ytterligare applåder då han nu ska få besök av en annan av Eritreas många ovänner, Somalias president.
Eritreanske inrikesministern Yemane Gebremeskel meddelade på Twitter att president Mohamed Abdullahi besöker Eritrea under lördagen. Eritrea och Somalia har inte haft diplomatiska relationer på 15 år.
Konfliktlösande premiärminister eller bara "dags"
Afwerki och hans Eritrea ska inte höjas till skyarna. Landet, som kallats "Afrikas Nordkorea", är en sluten enpartistat där presidenten har makten. Han har fått skäll för att vara brutal mot oppositionen och folket i allmänhet. Omvärlden har i flera år upprätthållit sanktioner mot Eritrea, för att landet anklagas för att ha finansierat terrorgruppen al-Shabaab.
Ett uppmärksammat fall av politisk brutalitet är svenske journalisten Dawit Isaaks fångenskap sedan 2000, trots otaliga försök att få honom frisläppt av regeringar och aktivister.
Men Afwerkis egna eremitnation tycks vara beredda att ge upp den livsstil de haft sedan självständigheten 1993 för att börja jobba mot en ljusare framtid för hela den geopolitiska regionen, hornet.
Om det inte är ett konstigt trick, så är det möjligt att marionettmästaren och fredsmäklaren mellan de grälande länderna är den i april valde etiopiske premiärministern Abiy Ahmed. Han är en före detta officer med examen i konfliktlösning som initierade mötet med Afwerki i början av juli.
Ahmeds vågade drag hyllades av människorätts- och demokratiaktivister världen över och av de konflikttrötta invånarna i de två länderna. BBC:s Afrikaredaktör talar om fredspris för Ahmed.
På internet funderar unga etiopier och eritreaner på varför hatet som nu verkar blåsa iväg från första början har kommit.
Ännu är relationerna kyliga. Ett problem är separatister - Somaliland i Somalia vill bli mer än en autonom region, Etiopiska Oromia vill bli en egen stat och Eritrea började som en separatistisk region inom Etiopien efter italienska ockupationen. Separatisterna hotar relationerna mellan länderna.
Och fortfarande har ingen bjudit in Djibouti till kalaset, medan gulfstaterna följer utvecklingen med både oro och intresse.
Analytiker tror att avgörande avtal kan slutas inom en relativt nära framtid. Mohamed "Farmajo" Abdullahis besök till Eritrea är ett tecken på det.