Uppstartsföretag grundas på löpande band i Zimbabwe - men ingen vågar investera
Om någon säger att din idé är dålig, så ska du köra på den så hårt du kan. Det är 23-årige Eugene Jamus råd till alla unga med drömmar.
Han brinner för utbildning och teknologi - och grundade därför uppstartsföretaget Little Geeks, vilket betyder Små nördar. Han vill att alla skolbarn ska få lära sig bygga robotar för att kunna lösa vardagliga problem med teknologi.
På bordet blinkar små grunkor och sladdar sticker ut här och var.
- Det finns en laddning i Zimbabwe. Människorna är laddade för förändring, säger han ivrigt.
Första valet utan Mugabe
På måndagen ska Zimbabwe som ligger i södra Afrika välja ny president, och det är unga som Eugene Jamu som kommer att spela en stor roll i valet.
Över en tredjedel av väljarna är under 35 år - och det betyder att de aldrig har sett ett val där den förre presidenten Robert Mugabe inte varit med.
Det är det första valet sedan president Robert Mugabe tvingades avgå i november ifjol när armén tog makten tillsammans med den nuvarande presidenten Emmerson Mnangagwa.
Han är Mugabes före detta högra hand och representerar samma parti - så många unga lockas mer av av oppositionens kandidat Nelson Chamisa, som är ung och karismatisk.
När Emmerson Mnangagwa tog makten lovade han att Zimbabwe nu är öppen för business. Mugabes katastrofala ekonomiska politik hade skrämt bort alla internationella investerare, och Zimbabwes ekonomi är i botten. Landet har ingen egen valuta, utan använder sig av amerikanska dollar, och dessutom en zimbabwisk dollar bunden till den amerikanska.
I affären är två amerikanska dollar i princip lika värda med de zimbabwiska, men utanför landet duger de inhemska dollarna närmast som toapapper. För att kunna starta upp företag behövs ofta import av varor utifrån - och för det behövs dollar. Men att få tag på dem i Zimbabwe är inte lätt.
På svarta marknaden får du betala 16 zimbabwiska dollar på tio amerikanska.
Arbetslösheten över 90 procent
Det som Zimbabwe behöver mest av allt just nu är jobb. Och det är Eugene Jamu beredd att skapa.
- Allt i världen just nu blir digitalt. Artificiell intelligens och robotik är det som gäller just nu. Vi kan inte bli efter, vi måste gå med i den trenden, säger han.
Han sitter i ett litet rum tillsammans med sin kollega Tafara Mundere. På väggarna hänger långa listor skrivna med tusch på sitt papper och framför killarna står Ruvimbo Zhewe och skriver ännu en lista. Tuschen slår hårt mot underlaget.
Zhewe är konsult, och hon ska hjälpa de unga männen att nå sitt mål - 500 arbetsplatser skapade på ett år.
De kommer att behövas för att sprida Little Geeks till skolorna.
Mugabe satsade stort på att utbilda zimbabwierna, och många är välutbildade. Men det finns inga jobb i landet - den officiella arbetslöshetssiffran är över 90 procent, och de flesta sysselsätter sig utanför den officiella ekonomin.
Eugene Jamu säger att han vill att de som nu går i skola ska ha jobb när de växer upp. Om skolbarn kan lära sig bygga robotar för att lösa vardagliga problem, så finns det ingen hejd för vad de kan åstadkomma när de kommer till universitetet, säger Eugene Jamu.
Unga zimbabwier har åkt utomlands - men många återvänder
Jamu och Mundere använder sig av simpel teknologi som fungerar med simkort och inte behöver Wifi, på så sätt går de att använda också i de mer rurala områdena i landet där det inte finns internet. Simkorten fungerar också med väldigt svag signal.
Jamu var en av klassens bästa elever och fick ett stipendium för att åka till Ghana och studera. Han valde ändå att komma tillbaka hem till Zimbabwe för att starta sitt företag.
- Om alla smarta lämnar Zimbabwe så är det kört för landet, säger han och berättar att han själv fick läsa in fysiken på egen hand i gymnasiet - eftersom det inte fanns någon lärare.
Men att grunda företag i Zimbabwe är inte lätt då det finns så få som är villiga att investera. Men Jamu säger att det är viktigt att det finns inhemska lösningar på problem, man kan inte kopiera innovationer från till exempel Kina eller USA. Därför vågar han satsa fast riskerna är höga och sannolikheten att misslyckas är stor.
- Jag kallar det copy, edit paste - kopiera, redigera och klistra in. Man kan ta idéer från andra länder men måste sedan anpassa dem till sitt eget land, säger han.
Företagande ses inte som ett riktigt jobb
Precis som Jamu valde Ruvimbo Zhewe att återvända hem efter att ha bott nio år i Kapstaden i Sydafrika.
Hon grundade sin egen konsultfirma och hjälper uppstartsföretag som Little Geeks att utveckla sina idéer. Landet håller på att byggas upp på nytt av uppstartsföretag, men det behövs desperat investerare.
Hon säger att det är svårt att ändra hela landets inställning - många tycker att företagande inte är ett riktigt jobb.
- Utbildningssystemet lärde oss bara att söka jobb. Vi är lärda att ta instruktioner, inte att tänka själva och vara innovativa. Det krävs mer än ett lyckat presidentval för att ändra människors tänkesätt - det är svårt att få befolkningen att tänka att Zimbabwe nu ett öppet land på väg mot en global framtid, säger hon.
Hennes föräldrar undrade till exempel om hon inte kunde skaffa sig ett riktigt jobb - så som grannflickan som jobbar på en bensinstation.
Samma problem hade Eugene Jamus kollega Tafara Mundere. Han började studera till läkare - men märkte snabbt att det inte var hans grej, utan att han brann för att bli ingenjör. Det hade familjen svårt att smälta, och hans pappa vände till och med honom ryggen.
- Det är svårt att få den äldre generationen att se värdet i andra yrken än läkare och jurist, att se att också ingenjör eller uppstartsföretagare kan vara en karriär, säger han.
Men för att Zimbabwe ska kunna gå vidare efter Robert Mugabes tid är det de unga som måste kämpa, säger Eugene Jamu.
- Som zimbabwier är det min plikt att se till att landet utvecklas, säger han.