Hoppa till huvudinnehåll

Sport

En tid utan Ronaldo börjar i Real Madrid: ”Spännande utmaning att bygga ett slagkraftigt lag”

Från 2018
Cristiano Ronaldo firar mål för Real Madrid.
Bild: EPA / All Over Press

När Julen Lopetegui skrev på för Real Madrid tillhörde Cristiano Ronaldo fortfarande klubben. Kort efter lämnade han och den nye tränaren stod utan den bärande kraften i laget.

Luka Modric, Sergio Ramos, Marcelo, Raphael Varane, Toni Kroos, Karim Benzema...Listan på världsstjärnor i Real Madrid kan göra hur lång som helst men till nästa säsong står laget utan den störste. Cristiano Ronaldo lämnade Real Madrid för några veckor sedan och flyttade till Juventus.

Nye tränaren Julen Lopeteguis första tid i klubben har i mångt och mycket handlat om att försöka bygga upp ett nytt Real Madrid, ett lag utan Ronaldo.

– När jag skrev på tillhörde Cristiano fortfarande Real Madrid men kort efteråt meddelade han att han ville flytta. Som tränare är det en spännande utmaning att bygga ett slagkraftigt lag utan Cristiano.

– Han är en av de viktigaste spelarna i Real Madrids historia. Han ville lämna och klubben gav honom alla möjligheter att göra så, säger Lopetegui i samband med Reals träningsläger i Miami där laget under natten till onsdag spelar sin första träningsmatch inför säsongen.

Julen Lopetegui under ett träningspass i Krasnodar.
Bildtext Julen Lopetegui.
Bild: JAVIER ETXEZARRETA / EPA / All Over Press

Bale viktig kommande säsong

Lopetegui säger att laget troligen kommer att byggas kring Gareth Bale som ska få en stor roll i lagets anfallsspel. Bale verkar med andra ord bli kvar i klubben trots att han i våras ryktades vara på väg bort.

– Han är väldigt lycklig i klubben. Det här är en fantastisk chans för honom att visa sin talang och vi är övertygade om att han kommer att ha ett bra år. Vi kommer att jobba tillsammans för att han ska nå toppen. Han och alla andra spelare kan fylla luckan, säger han.

Gareth Bale besviken i Real Madrid.
Bild: EPA

Under det här transferfönstret har Real Madrid bland annat värvat Alvaro Odriozola från Real Sociedad. Dessutom är också den brasilianske stortalangen Vinicius Junior nu officiellt Realspelare.

Under de senaste veckorna har också Eden Hazard och Thibaut Courtois kopplats ihop med klubben men Lopetegui vill inte kommentera eventuella nyförvärv.

– Vi är nöjda med truppen och vi kommer att fajtas för att uppnå våra mål. Det kan inte vara på något att sätt i Real Madrid. Vi vill vara ett fantastiskt lag på planen, säger han.

Källor: Real Madrid, Marca, Telegraph

Diskussion om artikeln