Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Schweiziske sprintern Mancini petad från stafettlaget i EM – orsaken är hans högerradikala åsikter: "Media vill förgöra mig"

Från 2018
Den schweiziska sprintern Pascal Mancini pustar ut efter lopp.
Bildtext Pascal Mancini får inte springa i stafettlaget på 4 x 100 meter i EM i Berlin.
Bild: All Over Press

Sprintern Pascal Mancini stängs av från det schweiziska EM-laget i stafetten på 4 x 100 meter. Orsaken är de åsikter han brukar dela via sociala medier. "Media vill förgöra mig", skriver Mancini upprört på Facebook.

Mancini ska upprepade gånger ha uttryckt sina sympatier för högerradikala budskap via sociala medier. Dessutom brukar han i samband med tävlingar göra hälsningar som är speciellt populära bland nynazister.

Mancini är som väntat inte alls nöjd och uttrycker sitt missnöje via Facebook:

– Media vill förgöra mig genom att hindra mig från att springa så att jag inte kan leva av min sport och stoppa min idrottskarriär på grund av mina åsikter, skriver han.

Mancini kontrar med att skapa en insamling för de som vill stöda honom ekonomiskt.

– Jag gör en sida så att du kan stöda mig ekonomiskt genom att ge en gåva och därmed visa att de inte kommer att kunna förgöra mig. Många är inte överens med medierna, fortsätter Mancini

Trots att Mancini utesluts ur stafettlaget kan han ändå få springa i de individuella tävlingarna. Hans rekord är 10,43 på 100 meter och 21,43 på 200 meter.

EM i Berlin avgörs mellan 6 och 12 augusti.

Källa: Iltalehti

Diskussion om artikeln