Hoppa till huvudinnehåll

Sport

AC Milans och Juventus jätteaffär verkar vara i hamn: Byter Bonucci mot Higuain

Från 2018
Uppdaterad 02.08.2018 15:22.
Leonardo Bonucci och Gonzalo Higuain firar.
Bildtext Leonardo Bonucci och Gonzalo Higuain firar under säsongen 2016-17.
Bild: imago/Gribaudi/ImagePhoto/All Over Press

Den italienska fotbollsjätten Juventus fortsätter att roffa åt sig under sommarens transferfönster. Efter att klubben signat Cristiano Ronaldo för historiska 100 miljoner euro har klubben nu sett till att förstärka också försvarsleden – med sin tidigare mittbacksstjärna.

Det är en affär som ryktats om i någon vecka, och nu verkar den vara i hamn: Juventus skickar målsprutan Gonzalo Higuain till rivalen, men får i sin tur Leonardo Bonucci tillbaka från AC Milan.

Juventus laddade på torsdagen upp bilder på Bonucci i från klubbens läkargranskning.

Och AC Milan laddade i sin tur upp bilder på Higuain i deras klubbfärger.

Higuain, som stått för 40 ligamål under de två senaste säsongerna i Serie A, kom till Juventus från Napoli sommaren 2016 och har sedan dess varit klubbens klara förstastriker. I och med köpet av Cristiano Ronaldo verkar hans tjänster ändå ha blivit överflödiga.

Leonardo Bonucci såldes i sin tur till AC Milan från Juventus så sent som i fjol för 45 miljoner euro. Då ryktades det om inre stridigheter inom truppen som ska ha nått sin kulmen i pausvilan under Champions League-finalen mot Real Madrid. Något som spelaren själv snabbt dementerade.

Enligt bland andra BBC ska AC Milan först och främst låna Higuain för den kommande säsongen, men klubben har en option att köpa loss spelaren om ett år. Higuain har tre år kvar av sitt kontrakt med Juventus.

Enligt andra rykten ska affären också föra den 24-åriga mittbacken Mattia Caldara till AC Milan, medan Milan i sin tur ska betala 55 miljoner euro för transfern.

Klubbarna har inte berättat mer om affärens detaljer.

Omröstningen är inte längre tillgänglig.