Hoppa till huvudinnehåll

Sport

MTV: Eremenko skriver på för Spartak Moskva

Från 2018
Roman Eremenko.
Bildtext Roman Eremenkos avstängning tar slut om två månader.
Bild: All Over Press

Den 6 oktober är Roman Eremenko fri att spela igen efter sin dopningsavstängning och enligt MTV Sport kommer det att ske i Ryssland och för Spartak Moskva. I klubben spelar sedan tidigare lillebror Sergei Eremenko.

Det har gått snart två år sedan Roman Eremenko testade positivt för kokain i samband med en match i Champions League. Då spelade han för CSKA Moskva och när avstängningen går ut kommer han att återvända till Ryssland rapporterar MTV Sport.

Men det blir inte till CSKA utan enligt kanalens uppgifter är nästa klubbadress lokalkonkurrenten Spartak Moskva. MTV skriver att klubben kommer att gå ut med kontraktet i början av nästa vecka.

Eremenko får börjar träna med en klubb två månader innan avstängningen tar slut, vilket är på måndag.

Lillebror Sergei spelar redan i klubben

För en vecka sedan gick CSKA Moskvas klubbchef Roman Babajev ut och sade att han gärna vill ha Eremenko tillbaka i laget, men om MTV:s uppgifter håller sträck kommer han i stället att spela för samma klubb som lillebror Sergei.

Sergei Eremenko tillhör Spartaks i Lettland men är utlånad till Moskvaklubben där han under början av säsongen spelat tre matcher i andra laget. Förra säsongen satt Eremenko på bänken i fyra matcher för första laget i den ryska ligan.

Spartak Moskva slutade på tredje plats i den ryska ligan förra säsongen.

Diskussion om artikeln