Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Uppgifterna om Roman Eremenkos kontrakt med Spartak retade gallfeber på fansen: ”Han har inte det bästa ryktet”

Från 2018
Roman Eremenko håller än så länge till i CSKA Moskva.
Bildtext Roman Eremenko.
Bild: All Over Press

En flytt från rivalen? Dessutom en utlänning som åkt fast för kokain? Nej tack, säger Spartak Moskvas anhängare. Samtidigt känner sig flera CSKA-fans lurade av den snart spelklare Roman Eremenko.

Det var under veckoslutet som MTV Sport, i hänvisning till sina egna uppgifter, rapporterade att Roman Eremenko skrivit på för Spartak Moskva.

Klubben har inte själv bekräftat kontraktet, men det skulle inte handla om någon högodds-transfer. Lillebror Sergei Eremenko finns i truppen och pappa Alexei Eremenko sr spelade också för klubben på 80-talet.

Men fansen är inte nöjda. Tvärtom.

I ett inlägg på sajten supporternews.ru skriver Spartak-anhängarna under rubriken ”Lite kokain, lite kokain och ja, även en finländare” och med ett osmickrande bildval att övergången är allt annat än lyckad.

– Vi anser att den här affären inte hjälper atmosfären inom laget. Roman Eremenko har samma agent som lillebror Sergei och har inte det bästa ryktet. Det kan skapa en obalans i lagets stomme och negativt inverka på spelet, skriver anhängarna.

En gammal "legionär"

Supportrarna listar också för- och nackdelar med Eremenko.

– Han har inte spelat på två år, är en ”legionär” (red. anm. ryska klubbar har utlandskvot, vilket också enligt pappa Alexei sr kan ha påverkat Sergei Eremenkos beslut att representera Ryssland) och gammal (31), skriver anhängarna.

Dessutom är det oklart hur mycket Eremenko kommer att få i lön och dessutom konkurrerar han om speltid på en redan ockuperad spelposition, menar anhängarna. Fördelarna då?

– Han spelade bra en gång. Så blir bilderna från omklädningsrummet roligare, skriver anhängarna, som ändå avslutar inlägget med att ”förehålla rätten att reagera negativt gentemot alla som är involverade i transfern”.

CSKA hoppades på ersättare för Golovin

CSKA-anhängarna är också allt annat än nöjda med uppgifterna. Klubben tappade Alexander Golovin tidigare under transferfönstret och många hade sett Roman Eremenko som den ersättande spelaren.

Enligt vissa rykten ska CSKA och Roman Eremenko muntligt ha varit överens om att fortsätta samarbetet efter avstängningen.

– Jag är oerhört besviken. Killen stängs av i två år efter att transferfönstret stängs. Får stöd hela tiden av klubben och så väljer han att skriva på för Spartak, skriver en supporter på Reddit.

Eremenkos dopningsavstängning tar slut i början av oktober. Han har ändå redan nu tillstånd att träna med en klubb.

Diskussion om artikeln