Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Lotta Lepistö for omkull i EM-tempoloppet – arrangörens bil bromsade in och förstörde finländskans tävling: "Mycket irriterande"

Från 2018
Lotta Lepistö var besviken efter EM-tempoloppet i Glasgow.
Bildtext Lotta Lepistö var besviken efter EM-tempoloppet i Glasgow.
Bild: Lehtikuva

Cyklisten Lotta Lepistös EM gick inte som hon hade hoppats. Efter det avbrutna linjeloppet slutade finländskan på tionde plats i tempoloppet.

Cirka 3,5 kilometer före mål bromsade arrangörens bil in kraftigt framför Lepistö. Finländskan tappade kontrollen över sin cykel och for omkull.

– Vägen var våt och kurvig. En tjej hade fallit i en av svängarna och bilarna bromsade in abrupt. Bakhjulet gled iväg och jag föll på sidan. Synd att sådant händer i de här tävlingarna, konstaterar Lepistö.

Enligt finländskan var det en klar miss av arrangörerna.

– Ganska speciellt att de inte har koll på rutten. De borde ha lämnat mer utrymme för tävlarna i ett tidigare skede. Mycket irriterande.

Lotta Lepistö rev upp sidan av låret i vurpan.
Bildtext Lotta Lepistö rev upp sidan av låret i vurpan.
Bild: Lehtikuva

Lepistö uppskattar att hon förlorade 30 sekunder på grund av incidenten.

– Jag kom upp ganska fort men visst åt det upp fart från slutet och jag blev onödigt försiktig. Före det kändes loppet faktiskt väldigt bra.

I fjol slutade Lepistö på 12:e plats i tempoloppet i EM. I år var hon två placeringar bättre trots incidenten. Lepistös tid i det 32,3 kilometer långa loppet var 44.18.

Segern gick till holländskan Ellen Van Dijk med tiden 41.39, silvret till hennes landsmaninna Anna Van Der Breggen (41.41) och bronset till Trixi Worrack från Tyskland (42.48).

Diskussion om artikeln