Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Chelsea betalar världsrekordsumma för lovande spansk målvakt – Courtois på väg till Real Madrid

Från 2018
Kepa Arrizabalaga har spelat för Athletic Bilbao sedan de tidiga junioråren.
Bildtext Kepa Arrizabalaga har spelat för Athletic Bilbao sedan de tidiga junioråren.
Bild: EPA

Chelsea har bjudit 80 miljoner euro till Athletic Bilbao och således mött utköpsklausulen för målvakten Kepa Arrizabalaga. Transferfönstret i England stänger på torsdag.

Summan för Arrizabalaga är det högsta som någonsin betalats för en målvakt. Tidigare i sommar betalade Liverpool cirka fem miljoner euro mindre till AS Roma för målvakten Alisson.

Den 23-årige spanjoren som spelat för Athletic Bilbao sedan 10 års ålder är för tillfället i London där han genomgår en läkarundersökning och förhandlar om ett kontrakt med Chelsea.

– Jag såg Kepa för ett år sedan då jag var i Neapel och mitt första intryck var att han är en mycket bra målvakt – väldigt ung men mycket, mycket duktig, kommenterade Chelseatränaren Maurizio Sarri efter lagets mållösa träningsmatch mot Lyon på tisdagen.

Arrizabalaga har spelat en landskamp för Spanien och anses vara en av de mest lovande målvakterna i Europa.

Belgiens målvakt Thibaut Courtois var på buttert humör efter semifinalförlusten.
Bildtext Thibaut Courtois har inte anslutit till Chelseas träningar efter VM.
Bild: imago / All Over Press

Belgiern Thibaut Coutois som spelat för Chelsea sedan år 2011 är på väg att flytta till Real Madrid. Den spanska storklubben förväntas betala cirka 39 miljoner euro för 26-åringen.

Som en del av förhandlingarna är mittfältaren Mateo Kovacic på väg att flytta från Madrid till Chelsea med ett lånekontrakt på ett år, enligt The Guardian.

Transfersförnstret i England stänger på torsdag och Premier League sparkar i gång på fredag.

Diskussion om artikeln