Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Defensiva misstag sänkte HJK på bortaplan i Europa League-kvalet – storstryk i Ljubljana

Från 2018
Uppdaterad 10.08.2018 07:56.
HJK släpper in mål i Ljublijana.
Bildtext Tuff uppgift för HJK att vända 0–3-förlusten till avancemang.
Bild: Lehtikuva

HJK:s resa i Champions League-kvalet kom till ett abrupt slut och nu verkar drömmen om Europa League-spel redan väldigt avlägsen. Det första mötet med slovenska Olimpija Ljubljana slutade i en 0–3-förlust på bortaplan.

Matchen gick inledningsvis i jämna tecken och bägge lagen hade chanser på att bryta dödläget, i HJK:s led sumpade Evans Mensah ett par gyllene lägen att fixa ett bortamål.

I slutet av den första halvleken var det ändå hemmalaget som lyckades först med målskyttet när Isaah Abass gjorde 1–0 med ett listigt skott.

HJK:s läge försämrades ytterligare när Olimpija gick upp i en 2–0-ledning direkt i början av den andra halvleken. HJK:s mittförsvar slarvade med straff som följd.

Rok Kronaveter gjorde inget misstag från elva meter.

Med en timme spelat började de mörka molnen hopa sig över HJK:s avancemangsförhoppningar när Abass gjorde sitt andra mål för dagen efter ännu ett defensivt misstag.

Hoppet tändes ännu för gästerna när hemmalagets Matic Crnic drog på sig ett rött kort med knappt tio minuter kvar att spela, men resultatet 3–0 stod sig tiden ut.

Returen spelas i Helsingfors om en vecka.

HJK i Europa hittills

10 juli Vikingur – HJK 1-2
17 juli HJK – Vikingur 3-1
25 juli Bate Borisov – HJK 0-0
1 augusti HJK – Bate Borisov 1-2
9 augusti Olimpija Ljubljana – HJK 3-0

16 augusti HJK – Olimpija Ljubljana x-x

Om HJK går vinnande ur matchparet mot Olimpija väntar antingen Belgrads Röda Stjärna från Serbien eller Spartak Trnava från Slovakien.

Lagen möttes en första gång i Belgrad och den matchen slutade 1–1. Returen spelas i Trnava den 14 augusti, dvs två dagar innan HJK:s hemmamatch mot Olimpija.

Diskussion om artikeln