Strömsö presenterar: de 7 bästa vegetariska recepten
Grillat, stekt eller som sådan? Matbordets all stars zucchini, broccoli, blomkål och tomat går att variera i det oändliga. Ta ut det mesta av skördetiderna och välj ur vår receptsamling.
Strömsö bjuder på sju enkla vegetariska recept som mättar familjens hungriga vardagsmage.
Zucchini
Vi inleder med zucchini, eller squash som den också heter. Zucchinin trivs otroligt bra i värmen och har vuxit bra den här heta sommaren. Vill du komma billigt undan ska du slå till med en påse zucchini.
Vi inleder med ett grilltips då luften är fortfarande varm och grillen het. Zucchinin går bra att fylla med tomat och ost och sedan grilla.
Hösten för med sig vemod och kyla, men en mjuk zucchinisoppa värmer.
Zucchinin är mångsidigare än en tiokampare i friidrott. Den här gröna godingen fungerar som mjölfritt alternativ till pasta.
Du kan även ersätta lasagneplattor med skivad zucchini.
Broccoli och blomkål
Även broccolin och blomkålen perfekta val för dig som vill satsa på en mera vegetarisk kost. De är billiga, mångsidiga och lätta att laga.
Den citronmarinerade blomkålssalladen är lämpligt syrlig och fräsch.
Kantareller och blomkål är en lika klassisk kombination som den glada duon Michael Björklund och Matias Jungar. En len blomkålskräm sitter perfekt med smörstekta kantareller.
Du piggar lätt upp den bleka couscousen med att röra ihop en broccolicouscous. Toppa med en kräm gjord på rostade solrosfrön.
Tomat
Tomaterna hör självklart till grönsakernas elit. Gör du Pauls tomatsås har du grunden till åtminstone fem vardagsrätter. Sedan är det endast att variera och använda fantasin.
Med de här sju recepten får du skämma bort dina smaklökar. Och nu är också den bästa och billigaste tiden att ta några försiktiga steg över tröskeln till ett mera vegetariskt kök.