Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Formstarka Benjamin Källman hoppas på transfer, kan lämna Inter under närmaste veckorna: ”Skulle få ske”

Från 2018
Benjamin Källman.
Bildtext Benjamin Källman har varit Inters bästa målskytt den här säsongen.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Efter ligakarriärens första hattrick är Benjamin Källman ett intressant namn på transfermarknaden. 20-åringen njuter av livet och av FC Interns fina form men blickar samtidigt utomlands.

För tillfället ligger FC Inter på åttonde plats i fotbollsligan men det är väldigt jämnt i mellanskiktet. Bara sju poäng skiljer Inter från tabelltrean Honka som har spelat en match mer.

Av sina fem senaste matcher har Inter vunnit fyra och kryssat en gång.

– Livet är riktigt bra just nu. Det går okej för laget vilket får det att kännas fint också utanför plan, säger Källman till Yle Sporten.

– Under den tiden som jag har spelat i Inter har vi haft svårt med att nå en respektabel plats i ligan. Nu känns det bra med att klättra och nå positiva resultat.

Benjamin Källman.
Bildtext Källman är redo för nya utmaningar.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Huruvida Källman kommer att vara kvar i Inter under de sista ligaomgångarna är ändå ett frågetecken. 20-åringen är fåordig vad gäller förhandlingar med utländska klubbar, men medger att en eventuell flytt är möjlig ännu under augusti då transferfönstret är öppet.

– Det finns intressanta möjligheter på olika håll. Det kan vara att det är nära, men ännu finns det inget konkret.

Enligt rykten är Belgien ett av alternativen men Källman vill inte säga mera om det. Att han suktar utomlands och till större ligor är ändå solklart.

– Det skulle få ske, säger Källman.

Hattrick nummer ett

För en och en halv vecka sedan var Källman kung på plan då han gjorde matchens alla mål i 3–0-segern över IFK Mariehamn. Hattricket var hans första i fotbollsligan.

– Det är skönt att lyckas och det ser alltid bra ut med tre mål. På sätt och vis kändes det också lite konstigt, ibland går bollarna bara i mål. I princip gjorde jag en likadan insats som i en normal match då jag spelar bra, men nu då jag gjorde tre mål blev det en perfekt match istället för en bra match.

Källman har nu stått för totalt åtta fullträffar på 20 matcher. I fjol blev det nio mål på 31 matcher så med andra ord behöver Källman bara ett mål till för att tangera sitt målrekord i ligan.

Timo Furuholm och Benjamin Källman.
Bildtext Benjamin Källman och Timo Furuholm har varit Inters farligaste anfallsvapen.
Bild: Jaakko Stenroos/All Over Press

Inför säsongen var det många som tippade att Källman skulle vara en av ligans aktivaste målgörare. Att blanda sig i kampen om skytteligasegern ser ändå inte realistiskt ut längre (speciellt med tanke på en eventuellt flytt utomlands) då Källman ligger sex baljor bakom KuPS Rasmus Karjalainen och HJK:s Klauss som båda nätat 14 gånger.

På våren hoppades Källman säkert själv också att han skulle slå in ännu fler bollar, men Inters säsong har inte varit lätt och speciellt den första halvan var kämpig.

– Med tanke på hur säsongen har sett ut på det stora hela så är jag helt nöjd med mitt målsaldo, säger Källman.

FC Inter spelar sin följande match på lördagen då KuPS kommer på besök till Åbo.

Diskussion om artikeln