Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Serena Williams öppnar sig om brakförlusten – nåddes av chockerande bud strax före matchen

Från 2018
Serena Williams
Bildtext Serena Williams var inte sig själv i förlusten mot Johanna Konta.
Bild: Rex Features Ltd 2012/All Over Press

Förlusten var oförklarlig. Serena Williams tog ett enda game i nederlaget mot Johanna Konta för två veckor sedan. Nu har hon avslöjat orsaken till kollapsen.

Williams förlorade med 1–6, 0–6 mot brittiskan Konta i turneringen i San José. Det var hennes största förlust i karriären och en hel tennisvärld stod med förvåningens finger i häpnadens mun.

I en intervju för tidningen Time förklarar Williams vad som hände. Strax före matchen hade hon nåtts av en chockerande nyhet – mannen som mördade hennes halvsyster Yetunde Price hade blivit frigiven.

– Jag kunde inte släppa det. Det var tufft. Jag tänker på hennes tre barn hela tiden. Och hur mycket jag älskar dem, säger Williams till Time.

Richard Maxfield mördade Serena och Venus Williams halvsyster i en så kallad ”drive-by”-skjutning i Compton år 2003. Han dömdes till 15 år i fängelse, men frigavs tre år i förväg för att han hade betett sig väl i fängelset.

– Min syster kommer inte tillbaka för gott beteende. Bibeln talar om förlåtelse. Jag är inte redo att förlåta än. Jag vill göra det och jag kommer att göra det någon dag, säger Serena Williams.

Diskussion om artikeln