Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Latvala krigar om pallplacering i Tyskland – Tänak går mot seger

Från 2018
Uppdaterad 18.08.2018 14:09.
Jari-Matti Latvala kör i Tyskland
Bildtext Jari-Matti Latvala ligger trea efter elva specialsträckor.
Bild: EPA

Jari-Matti Latvala ligger på tredje plats i Tysklands VM-rally efter elva specialsträckor. Latvala går en hård kamp om den sista pallplaceringen med Thierry Neuville och Dani Sordo. Esten Ott Tänak har dominerat under veckoslutet och leder rallyt före Sebastien Ogier.

Ott Tänak har hittat farten i sin Toyota. För några veckor sedan vann han VM-rallyt i Jyväskylä och nu ligger han bra till för en andra seger i Tyskland. Då sju specialsträckor återstår att köra i Tyskland leder Tänak med 14 sekunder före Sebastien Ogier.

– Målsättningen under de kommande specialsträckorna är att få bättre balans i bilen och göra en bra runda, säger Tänak efter den elfte specialsträckan.

Bakom Tänak och Ogier är kampen om tredjeplatsen riktigt hård. Jari-Matti Latvala är trea, Thierry Neuville fyra och Dani Sordo femma. Trion ryms alla inom två sekunder.

Kan Lappi blanda sig i kampen om tredjeplatsen?

Inför den elfte specialsträckan låg Latvala femma men körde några sekunder snabbare än Sordo och Neuville vilket gjorde att han steg till trea.

– Jag är inte helt nöjd med min insats, några var lite snabbare. Kanske bromsade jag lite för sent, sade Latvala efter den elfte specialsträckan där han hade den femte snabbaste tiden av alla i fältet.

Med en bra avslutning på tävlingen kan kanske även Esapekka Lappi blanda sig i kampen om tredjeplatsen. Lappi ligger just nu sexa och har åtta sekunder upp till trean Latvala.

– Det börjar gå bättre än tidigare, vägarna har ändrat lite, säger Lappi.

Tysklands VM-rally fortsätter med fyra specialsträckor under eftermiddagen och kvällen. Imorgon körs de tre sista specialsträckorna.

Resultat, SS 11/18:

1. Ott Tänak Toyota 1.41.23,8
2. Sebastien Ogier Ford +14,1
3. Jari-Matti Latvala Toyota +41,8
4. Thierry Neuville Hyundai +41,9
5. Dani Sordo Huyndai +43,7
6. Esapekka Lappi Toyota +49,8
7. Craig Breen Citroen +1.00,8
8. Andreas Mikkelsen Hyundai +1.24,6
9. Teemu Suninen Ford +1.42,4
10. Mads Östberg Citroen +1.49,0

Diskussion om artikeln