Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Leo Komarov sämsta värvningen i hela NHL enligt Aftonbladet – söker själv inspiration i Vegas

Från 2018
Leo Komarov spelar för Toronto.
Bildtext Leo Komarov har spelat hela NHL-karriären i Toronto Maple Leafs.
Bild: Icon Sportswire / All Over Press

New York Islanders och GM Lou Lamoriello risas för värvningen av Leo Komarov. Luktar katastrof långa vägar, lyder en bedömning. Själv ser Komarov flytten som en nystart.

Fyra år, tolv miljoner dollar (dryga 10 miljoner euro).

Leo Komarov tecknade ett långt kontrakt med New York Islanders i början av juli efter fem säsonger i Toronto Maple Leafs. Ett överraskande långt, om man frågar skeptikerna.

31-åringen kostade i egenskap av free agent inte Islanders någon övergångssumma, men kritiken har trots det varit bitsk.

– Komarov var en gång i tiden en väldigt bra breddforward. De dagarna är förbi. Det här kontraktet luktar katastrof långa vägar, skrev Todd Cordell på webbsajten My NHL Trade Rumors i juli.

Flera tveksamma namn

John Tavares gick i motsatt riktning med Komarov, och Islanders tappade därmed sin största stjärna. Truppen fylldes på med förutom Komarov också Valtteri Filppula och Matt Martin. The Athletics reporter Dom Luszczyszyn gav transferpolicyn underkänt förra månaden.

– Laget hade sedan tidigare allvarliga problem med toppkedjornas anfallare och ”löste” det med inte bara en eller två, utan tre spelare med ett negativt värde: Filppula, Komarov och Martin.

Leo Komarov, World Cup 2016.
Bildtext Leo Komarov, som avslutat sin landslagskarriär, har vunnit VM-guld, två VM-silver och OS-brons i Lejontröjan.
Bild: Matti Raivio / All Over Press

Nu sällar sig svenska Aftonbladet till kritikerna. Jonathan Ekeliw listar Leo Komarov som den sämsta sommarvärvningen i hela ligan.

– Leo Komarov? På ett fyraårskontrakt? Och Matt Martin? Nog för att den gamla Toronto-duon var personliga Lamoriello-favoriter, men de känns verkligen inte som speciellt moderna spelartyper att bygga upp ett nytt, Tavares-löst Islanders med.

Komarov: En nystart

Lou Lamoriello, 75, tog över som ”ansvarig över hockeyverksamheten” i New York Islanders i maj och sparkade snabbt chefstränaren Doug Weight och general managern Garth Snow.

Han tog istället själv över rollen som GM och värvade Barry Trotz som tränare. Trotz ledde i våras Washington Capitals till Stanley Cup-titeln efter seger över skrällgänget Vegas Golden Knights i finalserien.

Såväl Trotz som framför allt Lamoriello var starkt bidragande orsaker bakom Leo Komarovs flytt. Komarov samarbetade med Lamoriello i Maple Leafs i tre års tid.

– Jag kan vänta mig lite annorlunda uppgifter. Det här är på sätt och vis en nystart, säger Komarov till MTV Sport och fortsätter att han hoppas Islanders efter två playofflösa säsonger får ett lyft.

– Jag har inte tittat på spelarna så hemskt mycket ännu, men man vet ju aldrig vad som händer. Man kan till exempel kolla på Vegas story förra säsongen. Förhoppningsvis går det bra.

Leo Komarov har gjort 122 poäng (52+70) på 327 matcher i NHL:s grundserie. De tre senaste säsongerna fungerade han som assisterande lagkapten i Toronto Maple Leafs.

Diskussion om artikeln