Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Tungt slag för drömmen om sjätte raka titeln – Ogier i bekymmer, Latvala i spännande podiekamp

Från 2018
Jari-Matti Latvala kör rally.
Bildtext Jari-Matti Latvala på väg mot pallplacering.
Bild: EPA-EFE / All Over Press

Jari-Matti Latvala fick en fin avslutning på lördagen i det tyska VM-rallyt och går en tät fajt om andraplatsen. Sebastien Ogier åkte på ett bittert bakslag på den trettonde specialsträckan.

Ott Tänak kör mot en ohotad seger i det tyska VM-rallyt. Esten, som vann den förra VM-deltävlingen i Jyväskylä, har en ledning på 43,7 sekunder inför söndagens tre avslutande specialsträckor.

Bakom Tänak går kampen om andraplatsen het. Dani Sordo ligger tvåa, bara 0,8 sekunder före trean Jari-Matti Latvala, som i sin tur har en lucka på åtta sekunder ner till Thierry Neuville. Esapekka Lappi skuggar VM-ledande Neuville på 6,3 sekunders avstånd.

Latvala knappade in 4,3 sekunder på Sordo under dagens två sista etapper. Den erfarna finländaren var snabbast av alla på den sista, 0,4 sekunder före stallkamraten Lappi.

– Jag pushade på riktigt hårt. Vid några tillfällen var det nära ögat, då jag hamnade lite väl långt ut, säger Latvala i WRC-radion vid målfållan.

Punktering fällde Ogier

Segerkampen fick en dramatisk vändning på den trettonde specialsträckan. Sebastian Ogier åkte på en punktering och föll från andra ner till nionde plats. Han tappade nästan två minuter i tid.

– Jag vet inte exakt vad som hände, jag höll samma linje som alltid tidigare. Det är lite lotto med stenarna, sade Ogier och medgav att bakslaget var tungt med tanke på kampen om VM-titeln.

Ogier ligger 21 poäng bakom Neuville i sammandraget. Fransmannen – som korats till världsmästare fem år på raken – tog ändå genast upp jakten efter punkteringen och klättrade två placeringar upp till sjua under dagens två sista specialsträckor.

Det tyska VM-rallyt fortsätter med den sextonde specialsträckan klockan 8.49 på söndag. Den adertonde och sista Power Stage-etappen startar klockan 13.18. Efter Tyskland återstår fyra VM-deltävlingar.

Ställning 15/18 specialsträckor:

1. Ott Tänak Toyota 2.23.27,1
2. Dani Sordo Hyundai + 43,7
3. Jari-Matti Latvala Toyota + 44,5
4. Thierry Neuville Hyundai + 52,5
5. Esapekka Lappi Toyota + 58,5
6. Andreas Mikkelsen Hyundai +1.50,7
7. Sebastien Ogier Ford +1.51,2
8. Teemu Suninen Ford +1.57,0
9. Mads Östberg Citroen +2.20,4
10. Craig Breen Citroen +2.34,4
11. Marijan Griebel Citroen +8.42,2
12. Kalle Rovanperä Skoda +11.02,7

Diskussion om artikeln